Για μένα ίσως η χειρότερη ποινή είναι να τους κλείσουν σε μια βιβλιοθήκη και να τους βάζουν να διαβάζουν

Ο φωτορεπόρτερ Γιώργος Μουτάφης, που βίωσε μέσα από τη δουλειά του το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο των φασιστών που σκότωναν και τραυμάτιζαν ανεπανόρθωτα σώματα και ψυχές όσων δεν ήταν της αρεσκείας τους, μίλησε για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και τη δράση της μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

Ο Γιώργος Μουτάφης, ο οποίος ήταν παρών στο νεκροτομείο όπου οι φίλοι και συμπατριώτες του, αναγνώρισαν τη σορό του Σαχζάτ Λουκμάν, που είχε δολοφονηθεί βάναυσα από τάγμα εφόδου στα Πετράλωνα, είπε μιλώντας στο Open TV ότι σοκαρίστηκε με το θέαμα και κατάλαβε τί μας περίμενε τα επόμενα χρόνια.

«Το 2012 και 2013 τα θύματα ξενοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων άρχισαν να γίνονται ολοένα και περισσότερα. Βίωσα πολύ άσχημα περιστατικά. Οσο περνούσε ο χρόνος, από το 2012 στο 2013 τα περιστατικά γίνονταν ολοένα και πιο βίαια. Μέσα από τη δουλειά μου, έβλεπα ακόμα και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να βγαίνουν τα απογεύματα για το παιχνίδι… Πάκι (σ.σ.: από το Πακιστανός) και επιτίθονταν σε μετανάστες. Τα πράγματα γίνονταν ακόμα πιο σκληρά όταν το βράδυ έβγαιναν τα τάγματα εφόδου στον Ασπρόπυργο, στα Λιόσια, στο Μενίδι, στην Πλατεία Βικτωρίας, στην Πάτρα και πραγματοποιούσαν δολοφονικές επιθέσεις με μαχαίρια» τόνισε ο φωτορεπόρτερ.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι οι δολοφονικές επιθέσεις ήταν περισσότερες «καθώς ήταν δεκάδες τα περιστατικά που είτε οι ίδιοι φοβήθηκαν να καταγγείλουν ή όταν πήγαν να τα καταγγείλουν έμειναν στην αφάνεια».

Ακολούθως μίλησε για το πιο συγκλονιστικό περιστατικό που βίωσε με τη δολοφονική μανία των χρυσαυγιτών και των ταγμάτων εφόδου: «Πήγα στο Γ’ Νεκροταφείο με μέλη της κοινότητας του Σαχζάτ Λουκμάν όπου έγινε και η αναγνώρισή του. Κατάλαβα τι μας περιμένει ως κοινωνία όταν είδα τις πολλές μαχαιριές στο κορμί του και αυτήν στην καρδιά του»

Κλείνοντας απέφυγε να σχολιάσει την απόφαση της Δικαιοσύνης λέγοντας: «Δυστυχώς το σύστημα των φυλακών και των ποινών, είναι συγκεκριμένο. Για μένα ίσως η χειρότερη ποινή είναι να τους κλείσουν σε μια βιβλιοθήκη και να τους βάζουν να διαβάζουν. Οχι μόνο αυτούς, αλλά και τους ψηφοφόρους τους…».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης του Γιώργου Μουτάφη, έπαιζαν φωτογραφίες που έδωσε ο ίδιος στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» από τις φωτογραφήσεις των θυμάτων των βάναυσων επιθέσεων των χρυσαυγιτών.

 

madata.gr