Γαλλική τάρτα λεμόνι

Υλικά

4 κρόκοι αυγών
4 αυγά
2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 2 λεμόνια
3/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 βάση τάρτας προψημένη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Ετοιμάστε την κρέμα λεμόνι ανακατεύοντας τους κρόκους των αυγών, τα ολόκληρα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού σε μπεν μαρί -ένα μεγάλο μπολ τοποθετημένο πάνω από ένα μαγειρικό σκεύος με ζεστό νερό που σιγοβράζει.
Βήμα 3
Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πήξει.
Βήμα 4
Αδειάστε την κρέμα λεμόνι στην προψημένη βάση τάρτας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 6 λεπτά.
Βήμα 5
Αφήστε την τάρτα να κρυώσει πριν την πασπαλίσετε (προαιρετικά) με ζάχαρη άχνη.

newsbeast.gr