Φωτιά στο Μάτι: Χωρίς τέλος το χάος με τους νεκρούς και τους αγνοούμενους

 Η Πυροσβεστική στην τελευταία ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 70 ταυτοποιημένα θύματα από τη φωτιά στο Μάτι και 14 αγνοούμενους – Εξακολουθεί, όμως, να μην δίνει στοιχεία και φωτογραφίες για τους ανθρώπους που αναζητούνται – Μάχη για τη ζωή τους δίνουν 11 εγκαυματίες στις Εντατικές

 

Ονόματα και αριθμοί προσθαφαιρούνται στους θλιβερούς καταλόγους των τραυματιών στα νοσοκομεία, των νεκρών στο νεκροτομείο, με ή χωρίς ταυτοποίηση, των αγνοουμένων, μέσα από μια αργή, βασανιστική για τις οικογένειές τους, διαδικασία, που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες επτά ημέρες, από τη Δευτέρα 23 Ιουλίου που το Μάτι παραδόθηκε στην πύρινη λαίλαπα.

Ο κατάλογος των αγνοουμένων περιλαμβάνει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 14 ανθρώπους.

 

Η λίστα με τις σορούς που έχουν ταυτοποιηθεί, περιελάμβανε χθες το βράδυ σύμφωνα με την Πυροσβεστική 70 θύματα. Η νέα, επικαιροποημένη λίστα με θύματα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, αριθμεί 14 σορούς.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

pyr-anakoin
 

Ο κατάλογος με τους εγκαυματίες στα νοσοκομεία περιλαμβάνει πλέον 43 ενήλικες και ένα παιδί. Την περασμένη Τρίτη υπήρχαν σε αυτόν 156 ενήλικες και 16 παιδιά.

Μάχη για τη ζωή τους εξακολουθούν να δίνουν στις Εντατικές τεσσάρων νοσοκομείων 11 εγκαυματίες. Χθες το απόγευμα μια γυναίκα εισήχθη εσπευσμένα στην Εντατική του Γεννηματάς, καθώς η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση. Εκτός αυτής, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ 6 εγκαυματίες στον Ευαγγελισμό, 2 στο ΚΑΤ και 2 στο Θριάσιο.

Άλλοι 32 άνθρωποι που φέρουν σοβαρές βλάβες και τραύματα στους πνεύμονες και στο δέρμα λόγω της πυρκαγιάς της περασμένης Δευτέρας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο, Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Γεννηματάς, ΚΑΤ με τρία τελευταία νοσοκομεία να βρίσκονται στην αιχμή και λόγω των Μονάδων Εγκαυμάτων που διαθέτουν.

 
protothema

Πηγή: kritipress.gr