Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Έκτη νύχτα αγωνίας. Τα ενεργά μέτωπα

Για ακόμα μια νύχτα, την έκτη κατά σειρά, συνεχίστηκε η τιτάνια μάχη της πυροσβεστικής, αλλά και των κατοίκων της Εύβοιας προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το πύρινο μέτωπο, το οποίο καίει τα πάντα στο πέρασμά του.
Στις Γούβες η πυρκαγιά έκαψε χιλιάδες στρέμματα και έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια. Ανησυχία επικράτησε και στον οικισμό Καστρί, όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάηκαν σπίτια, ενώ στο Πευκί, το οποίο εχθές είχε τυλιχθεί στις φλόγες, η φωτιά φαίνεται πως έχει ανακοπεί, ωστόσο, μερικά σπίτια δεν γλίτωσαν και υπέστησαν ζημιές.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις
Οι αναζωπυρώσεις ήταν πολλές σχεδόν σε όλη την έκταση των καμένων περιοχών και στις περισσότερες περιπτώσεις σήμανε συναγερμός: σε Αγία Αννα, Βασιλικά, Ψαροπούλι, Αγιο Νικόλαο.

Αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν, επίσης, στα χωριά Κερασοχώρι, Μηλιές, Κρυονερίτης και Αγδίνες, αλλά οι δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν την εξάπλωσή τους.

Αδιάβατοι δρόμοι
Στο νότιο μέτωπο, προβλήματα εντοπίζονται στα χωριά Τρούπι, Καλύβια και Σπαθάρι.

Η πυροσβεστική, με τη βοήθεια δυνάμεων που έστειλαν ευρωπαϊκές χώρες καθώς και κατοίκων, έδωσαν μάχη να κρατήσουν τις φλόγες προκειμένου να μην επεκταθούν στο όρος Καντήλι.

Τις τελευταίες ώρες, καθώς η φορά των ανέμων έχει αλλάξει, χρειάστηκαν αρκετές παρεμβάσεις.

Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και άλλες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε καίρια σημεία εν αναμονή των πτήσεων εναέριων μέσων το ξημέρωμα.

Παράλληλα, τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση συνεχίζονται. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δεν προλαβαίνουν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Δρόμοι είναι αδιάβατοι, είτε από κολώνες και καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν πέσει, είτε από αναζωπυρώσεις της φωτιάς.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι περισσότερα από 500.000 στρέμματα γης έχουν καεί στην Εύβοια.

Αναζωπύρωση στο Αρτεμίσιο – Μάχη για να μην μπει η φωτιά στο χωριό
Αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Αρτεμίσιο της βόρειας Εύβοιας όπου καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και τους κατοίκους για να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από το χωριό.

Αυτό είναι και το μόνο ενεργό μεγάλο μέτωπο στην περιοχή αυτή την ώρα.

Η φωτιά κατακαίει πευκόφυτη δασική έκταση στις παρυφές του χωριού και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

 

madata.gr