Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Πρόκριση στους τελικούς για Χρήστου και Βαζαίο με αξιώσεις για διάκριση

 Ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε σε ακόμα έναν τελικό, ενώ μετάλλιο θα διεκδικήσει και ο Ανδρέας Βαζαίος τη Δευτέρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε με την 5η καλύτερη επίδοση (53.90) στον αυριανό τελικό των 100 μέτρων ύπτιο και όπως είπε στις δηλώσεις του είναι εφικτή μια καλύτερη θέση αύριο.

«Είναι αλήθεια ότι αυτή τη φορά έκανα καλή εκκίνηση, είχα γενικότερα καλό ξεκίνημα, απλά στο τέλος έχασα λίγο τις δυνάμεις μου. Όμως πέρασα με καλό χρόνο στον τελικό όπου μπορώ να τον βελτιώσω.

Κράτησα και λίγο δυνάμεις στο τέλος, καθώς είδα ότι δεν χανόταν η πρόκριση στον τελικό, αλλά πλέον θέλω εκεί να κάνω κάτι καλύτερο. Σαφώς θα παίξει ρόλο η εκκίνηση, αλλά θεωρώ όχι τόσο σημαντικό όσο έπαιξε στο 50άρι», τόνισε ο πρωταθλητής μας, που αύριο θα κολυμπήσει στον δεύτερο τελικό του (μετά τα 50 μέτρα ύπτιο) εδώ στη Γλασκώβη.

Βαζαίος: «Να διορθώσω τα λάθη»

«Δεν ήταν άσχημη κούρσα, αν και έκανα αρκετά λάθη τα οποία και θα πρέπει να τα διορθώσω. Βασικά έχουμε μελέτη το βράδυ, θα ξαναδώ την κούρσα και κυρίως τα περάσματα και θα προσπαθήσω να τα φτιάξω ενόψει τελικού».

Ο Ανδρέας Βαζαίος προκρίθηκε άνετα στον τελικό του αγαπημένου του αγωνίσματος, των 200 μέτρων μικτή ατομική, με την 5η καλύτερη επίδοση (1.58.48) και αν μπορέσει να καταρρίψει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1.57.98) θα «χτυπήσει» μετάλλιο. Αλλωστε επί εδάφους Ηνωμένου Βασιλείου (στο Λονδίνο το 2016) είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

«Διαφορετικές κούρσες, εποχές, διαφορετικός είμαι και εγώ αλλά πρώτα ο θεός θέλω να μπω καλά και να κάνω έναν καλύτερο χρόνο και θα δούμε».

 iefimerida.gr 

Πηγή: kritipress.gr