ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΣ ΦΑΙΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΞΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού κατέθεσε την Παρασκευή 7 Φλεβάρη αίτημα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Φαιστού για να συζητηθεί το θέμα της σχολικής στέγης στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Τα προβλήματα στα σχολεία του δήμου μας, που είναι χρόνια και έχουν οξυνθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια, οι ανάγκες για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, όπως της Γαλιάς, των Βοριζίων, δημοτικών και νηπιαγωγείων, ειδικού σχολείου, το αίσχος των κοντέινερ, οι αίθουσες που πλημμυρίζουν, η υγρασία και η μούχλα, η έλλειψη αθλητικών υποδομών, οι ανάγκες για συντήρηση που είναι ιδιαίτερα αυξημένες και απαιτούν γενναία χρηματοδότηση, η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης, δεν μπορούν να μένουν στα ευχολόγια και τις περιγραφές των προβλημάτων, τα οποία ζουν καθημερινά τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί.
Η χρόνια υποχρηματοδότηση, τόσο από τη σημερινή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει οδηγήσει σε επιδείνωση της κατάστασης. Συνυπεύθυνος είναι και ο Δήμος Φαιστού που οφείλει να καταγράψει την πραγματική κατάσταση των προβλημάτων και να δώσει άμεσες λύσεις, κάτι που δεν έχει γίνει ούτε από τις προηγούμενες, ούτε από τη νυν δημοτική αρχή.
Οι γονείς δεν θα μείνουμε αδιάφοροι και απαθείς απέναντι στο δικαίωμα των παιδιών μας για μόρφωση σε ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές.
Δεν είναι μια μελλοντική ανάγκη, αλλά άμεση και επιτακτική!
Τα παιδιά μας χρειάζονται δημόσιο δωρεάν σχολείο σε κτίρια σύγχρονα και ασφαλή, που να προετοιμάζει πολίτες με κριτική σκέψη, με αγάπη για τη γνώση και τον άνθρωπο. Με ελεύθερο χρόνο για την ανάπτυξη της κοινωνικότητας, την επαφή με τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, την Τέχνη, με το παιχνίδι και μέσα στα σχολικά κτίρια και στα σχολικά προαύλια.

Πηγή: kritipress.gr