Έσπασαν τα ισόβια και βγαίνει από τη φυλακή για τον θάνατο του 25χρονου Χανιώτη από μπαλωθιές | Οι κατάρες της μάνας

 Σε ατύχημα και όχι σε εγκληματική ενέργεια απέδωσε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, τον θάνατο του 25χρονου Γιώργου Γυπαράκη από πυροβολισμούς, το Πάσχα του 2014, ανατρέποντας την πρωτόδικη απόφαση που είχε καταδικάσει τον 44χρονο κατηγορούμενο σε ισόβια κάθειρξη.

 

Το Δικαστήριο έκρινε σήμερα τον 44χρονο ομόφωνα “ένοχο” για ανθρωποκτονία από αμέλεια και του επέβαλε συνολική ποινή πέντε ετών και 11 μηνών και για τους άσκοπους πυροβολισμούς και για την παράνομη οπλοφορία αυτόματου πιστολιού. Η ποινή είναι μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα στο μέρος που δεν εκτιθεί. Ακόμη τον έκρινε “ένοχο” για σωματική βλάβη που προκάλεσε στον 27χρονο – τρίτο συνδαιτυμόνα του τραπεζιού και συγκατηγορούμενό του- ο οποίος έχει τυφλωθεί από το ένα μάτι μετά τον τραυματισμό του από τις ίδιες μπαλωθιές.

Ωστόσο ο ίδιος δήλωσε πως δεν επιθυμεί να διωχθεί για το συμβάν ο 44χρονος (θείος του) και η ποινική δίωξη για την συγκεκριμένη πράξη έπαυσε οριστικά.

Παράλληλα το Δικαστήριο έκρινε τον 27χρονο “ένοχο” για οπλοκατοχή αυτόματου πιστολιού και για παράνομη κατοχή πυρομαχικών και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών (αντί για 12 πρωτόδικα) με αναστολή αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Θυμίζουμε πως ο 27χρονος κατείχε το όπλο με το οποίο επεσαν οι μπαλωθιές και προμήθευσε τον θείο του με σφαίρες.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει τη μετατροπή της πράξης από “ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο” σε “ανθρωποκτονία από αμέλεια” υποστηρίζοντας πως οι τρεις φίλοι διασκέδαζαν μαζί και σε καμία περίπτωση ο δράστης δεν είχε προβλέψει το αποτέλεσμα της πράξης του.

 

Η απόφαση έγινε δεκτή με οδυρμό, ύβρεις και κατάρες από την μητέρα του θύματος προς τους δύο κατηγορούμενους.

zarpanews.gr

Πηγή: kritipress.gr