Επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ: Οι νέοι δικαιούχοι χωρίς αίτηση

Τελικά, στα 250 ευρώ αυξάνεται το ποσό της επιταγής ακρίβειας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ. Ο λογαριασμός για το συγκεκριμένο επίδομα θα διαμορφωθεί στα 500 εκατ. ευρώ ενώ διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων με δύο νέες κατηγορίες πολιτών που θα δουν στους λογαριασμούς τους το παραπάνω ποσό.

Σημειώνεται, πως -όπως και τις προηγούμενες φορές- για την επιταγή ακρίβειας δεν χρειάζεται να γίνει αίτηση στην πλατφόρμα του gov.gr, αλλά οι δικαιούχοι θα πληρωθούν απευθείας.

Οι νέοι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας
Σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο του Απριλίου, που είχαν πάρει 200 ευρώ 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι και 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες, νέοι δικαιούχοι για το άτυπο «Δώρο Χριστουγέννων» θα είναι:

Οι συνταξιούχοι με μηνιαία σύνταξη έως 800 ευρώ
Οι μακροχρόνια άνεργοι με όριο τα δύο χρόνια εκτός αγοράς εργασίας
Πότε πληρώνεται η επιταγή ακρίβειας

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, τον Δεκέμβριο, 2,3 εκατομμύρια πιο ευάλωτοι πολίτες θα στηριχτούν και φέτος με την επιταγή ακρίβειας αξίας 250 ευρώ. Η πληρωμή αναμένεται να γίνει από τις 15 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.

Επίδομα παιδιού με νέα έξτρα πληρωμή
Παραπάνω χρήματα θα μπουν στους λογαριασμούς και για το επίδομα παιδιού. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες που έγιναν από τη ΔΕΘ, θα χορηγηθεί μιάμιση επιπλέον δόση στους δικαιούχους Νοεμβρίου. Η πληρωμή θα γίνει επίσης τον Δεκέμβριο.

Τα χρήματα της ενίσχυσης ανέρχονται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Ανακοινώθηκε και διπλό ΚΕΑ
Διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα δοθεί σε 482.335 ωφελούμενους που εντάσσονται σε 256.562 νοικοκυριά. Υπενθυμίζεται ότι το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

Για κάθε μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 200 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβουν 400 ευρώ
Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 100 ευρώ

madata.gr