Επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού, κ. Θεοχάρη στο δημαρχείο Χερσονήσου

Τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Χάρη Θεοχάρη υποδέχθηκε πριν λίγο ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος στο δημαρχείο στις Γούρνες.
Ο κ. Υπουργός, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κρήτη για τα «εγκαίνια» της τουριστικής περιόδου, ενδιαφέρθηκε για τις πρώτες εντυπώσεις από την τουριστική κίνηση σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας ενώ, παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα έχει την πλήρη στήριξή του, όποια πρόσφορη εναλλακτική λύση βρεθεί για το θέμα που τέθηκε μετ΄ επιτάσεως από τον κ. Σέγκο και συγκεκριμένα, τη μεταφορά των δύο covid hotel που βρίσκονται στην «καρδιά» του τουριστικού Λιμ. Χερσονήσου.
Θέματα υποδομών που χρονίζουν, όπως τα σχέδια πόλης, έθεσαν επίσης ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι που συμμετείχαν στη συνάντηση, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν, πράγμα που θα επιτρέψει την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής και κατά συνέπεια την κατακόρυφη βελτίωση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος. Επίσης, αναφορά έγινε στην αναπροσαρμογή των κανόνων εφαρμογής του all inclusive, την αναβολή του μέτρου για την επόμενη χρονιά της υποχρεωτικής αλλαγής των φορολογικών ταμειακών μηχανών που θα αποτελεί επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και την πρόβλεψη για ενίσχυση επιχειρήσεων που λειτουργούν εποχικά και δεν τυγχάνουν της στήριξης των ευνοϊκών κρατικών ρυθμίσεων ως πληγείσες από την πανδημία.
Ο Δήμαρχος, κ. Σέγκος έδωσε ένα συμβολικό δώρο στον Υπουργό, ένα πίνακα με μια ροδιά, με την ευχή για «μια όσο το δυνατόν περισσότερο παραγωγική σεζόν, καθώς και ασφαλή για όλους.»

Πηγή: typoskritis.gr