ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΟΑΕΔ

Η διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, Καθ. Μαρία Καραμεσίνη, επισκέφθηκε το Ηράκλειο Κρήτης, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, για να υπογράψει τη σύμβαση χρησιδανείου μεταξύ του ΟΑΕΔ και του Δήμου Ηρακλείου, που αφορά την παραχώρηση χωρίς αντάλλαγμα της χρήσης οικοπεδικής έκτασης επιφανείας 5154,06 τ.μ., ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ.
Η έκταση βρίσκεται στον οικισμό εργατικών κατοικιών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ VII» στην περιοχή Αγ. Αικατερίνης. Ο δήμος με αίτημα του είχε ζητήσει την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης για την ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής. Το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, με σχετική του απόφαση, έκανε δεκτό το αίτημα παραχωρώντας την έκταση για 99 χρόνια ώστε ο δήμος να κατασκευάσει με δικές του δαπάνες το Αθλητικό Κέντρο Αγίας Αικατερίνης.
Μετά την υπογραφή του χρησιδανείου η κα Καραμεσίνη και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός επισκέφθηκαν τα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Αικατερίνης.
«Η παραχώρηση χώρων που ανήκουν σε δημόσιους φορείς στις τοπικές κοινωνίες προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, είναι μια κεντρική επιλογή της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας καθώς και της κυβέρνησης συνολικά», δήλωσε η διοικήτρια του Οργανισμού.

Πηγή: typoskritis.gr