Επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής η Έκθεση Πεπραγμένων του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το 2016

Σε μία  λύση με μακρόπνοη στόχευση, που θα εμπεδώσει ένα κλίμα πολύ διαφορετικό για την ελληνική οικονομία και μέσα στο 2017, αλλά και στην προοπτική του 2018 και μετά τη λήξη του προγράμματος, προσβλέπει η ελληνική πλευρά ως προς τη διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης. Παραλαμβάνοντας σήμερα στο γραφείο του την Έκθεση Πεπραγμένων του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το 2016 από τον Επικεφαλής του ανεξάρτητου θεσμού Καθηγητή κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα, ο κ. Βούτσης δήλωσε:

«Είμαστε σε μία φάση με θετικό πρόσημο ως προς τη διαδικασία αυτής της μακρόσυρτης δεύτερης αξιολόγησης και ελπίζουμε τις προσεχείς ημέρες, τις προσεχείς λίγες εβδομάδες, να έχουν επιλυθεί όλα τα επιπλέον ζητήματα τα οποία θα προσδώσουν σε μία  λύση συμφωνημένη με μακρόπνοη στόχευση, θα δώσουν όλα αυτά τα στοιχεία που θα εμπεδώσουν ένα κλίμα πολύ διαφορετικό για την ελληνική οικονομία και μέσα στο 2017, αλλά και στην προοπτική του 2018 και μετά τη λήξη του προγράμματος. Σε αυτήν την προσπάθεια κάθε επικουρία από όλες τις πλευρές είναι και δεκτή και χρήσιμη και πολύ ωφέλιμη».

Ο Επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, παραδίδοντας την Έκθεση Πεπραγμένων για το 2016, παρόντος και του μέλους της επιστημονικής επιτροπής, αν. καθηγ. κ. Μιχάλη Ρηγίνου, αναφέρθηκε και στις διεθνείς δραστηριότητες του Ανεξάρτητου γραφείου. Όπως είπε, είναι τακτικός συνομιλητής οργανισμών, όπως του ΟΟΣΑ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ.ά. και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής ότι μεταφέρει τις ελληνικές θέσεις και επιχειρηματολογεί για τη βελτίωσή τους μέσω Εκθέσεων για τη λιτότητα, το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων, την απαίτηση περί μεγάλου ύψους πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018 και μετά, κ.λπ.

Ο κ. Λιαργκόβας ευχαρίστησε επίσης τον κ. Βούτση γιατί έχει σταθεί αρωγός, όπως είπε, στο Γραφείο Προϋπολογισμού, προστατεύοντας την ανεξαρτησία του κι επιλύοντας ζητήματα που το απασχολούν. 
Πηγή: typoskritis.gr