Ελληνικό νησί στη λίστα με τους 20 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για τον Σεπτέμβριο

 Το Conde Nast Traveler προτείνει αγαπημένο ελληνικό νησί του Ιονίου για τα φθινοπωρινά ταξίδια


Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν τον Σεπτέμβριο ως τον ιδανικό μήνα για να κάνουν τις διακοπές τους. Ο κόσμος είναι σίγουρα λιγότερος, οι θερμοκρασίες σχετικά υψηλές, η ζέστη δεν είναι πια αφόρητη, αλλά η διάθεση βρίσκεται ακόμη στο ζενίθ.

Σύμφωνα με τις παραπάνω παραμέτρους, δύο συντάκτριες του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler προτείνουν 20 προορισμούς ανά τον κόσμο, οι οποίοι αποτελούν ιδανικές επιλογές για τα ταξίδια του Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα σε αυτούς, μάλιστα, φιγουράρει κι ένα από τα πιο αγαπημένα νησιά του Ιονίου.


Ονειρικές οι ακρογιαλιές και το τοπίο στη Ζανζιβάρη

Στην κορυφή των προτάσεων τους φιγουράρει η Ζανζιβάρη με τις ονειρικές ακρογιαλιές και το εξωτικό τοπίο και ακολουθεί το Μπουένος Άιρες, γνωστό και ως το «Παρίσι της Λατινικής Αμερικής».

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Σαν Φρανσίσκο. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας του, καθώς ο ουρανός είναι συνεχώς καταγάλανος και η ηλιοφάνεια σταθερή. Στην τέταρτη θέση συναντάμε τη Γαλλική Πολυνησία, έναν επίγειο παράδεισο στο Νότιο Ειρηνικό. Η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με την ανερχόμενη Αλβανία, η οποία για πολλούς τείνει να γίνει η «νέα Κροατία».


Η φημισμένη Lombard Street στο Σαν Φρανσίσκο κατά το ηλιοβασίλεμα

Η πρώτη πόλη της Αμερικής που έλαβε τον τίτλο World Design Capital 2018, βρίσκεται στην έκτη θέση. Πρόκειται για τη γεμάτη ζωή και πρωτόγνωρες εμπειρίες Πόλη του Μεξικού. Στην απέναντι πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού, η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, η Ιαπωνία, είναι στην έβδομη.

Την όγδοη θέση κατέλαβε το Περού, καθώς ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για πεζοπορία, αλλά και για να δοκιμάσουν οι επισκέπτες την ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή της χώρας, η οποία ανανεώνεται συνεχώς με εστιατόρια που φιγουράρουν στη δεκάδα με τα κορυφαία του είδους τους παγκοσμίως.

Πηγή: kritipress.gr