Ελληνική πίτσα

Υλικά

2 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 πακέτο κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 1/4 κ. γλ. χυμό λεμονιού
1 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
3/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά, 5 έως 7 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το βασιλικό, χυμό λεμονιού, ρίγανη και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 3
Ανοίξτε τη ζύμη πίτσας σε ένα μεγάλο ταψί και αλείψτε με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα σπανακιού πάνω στη ζύμη, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο στην άκρη της κρούστας πίτσας. Καλύψτε με 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τις ντομάτες πάνω από την πίτσα και απλώστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα και τη φέτα πάνω από τις ντομάτες.
Βήμα 5
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι η κρούστα της πίτσας να ροδίσει και το τυρί να λιώσει, περίπου 15 λεπτά.

newsbeast.gr