Ελαφονήσι: Γεμάτο ξαπλώστρες. Για τσίρκο μιλούν τα social media

Η παραλία στο Ελαφονήσι γέμισε με ομπρέλες. Στο Instagram μία φωτογραφία προκάλεσε αντιδράσεις και δημιούργησε δύο στρατόπεδα: ξαπλώστρες ή πετσέτα στην άμμο, με τους πιο αυστηρούς χρήστες των κοινωνικών δικτύων να κάνουν λόγο για ένα τσίρκο, σύμφωνα με το megatv.com.

«Ξεχάσατε να βάλετε ομπρέλες και ξαπλώστρες μέσα στην θάλασσα» ή «Η επέλαση της ξαπλώστρας» ήταν μερικά από τα σχόλια.

Ο δήμαρχος της περιοχής απαντά πως η τοποθέτηση ομπρελών είναι πραγματική ανάγκη.

«Στο λιοπύρι ποιος θέλει να κάτσει; Με δίχως να έχει κάτι μια ομπρέλα, μία ξαπλώστρα. Έχουμε μικρά παιδιά, έχουμε άτομα με ειδικές ανάγκες, έχουμε ευπαθείς ομάδες… Όλες οι ομπρέλες έχουν πάρει την αδειοδότηση από τις υπηρεσίες που πρέπει. Έχουμε πολύ λιγότερες φέτος από τα άλλα χρόνια. Έχουμε μάλλον τις ίδιες έως και λιγότερες. Οι ανάγκες είναι περισσότερες» υπογράμμισε ο δήμαρχος Κισσάμου Γιώργος Μυλωνάκης.

Ωστόσο οι πολίτες που επισκέπτονται το μαγευτικό τοπίο αντιδρούν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν λόγο για αλλοίωση του φυσικού τοπίου και καταστροφή της ακτής στο βωμό του τουρισμού. «Όχι ξαπλώστρες πια. 20 χρόνια πριν ήταν μια όαση, γαλήνη, ηρεμία. Τώρα έχει γίνει τσίρκο» τονίζουν.

«Το Ελαφονήσι, και όλες οι παραλίες μας οι ευαίσθητες, ο Μπάλος και τα Φαλάσαρνα λάμπουν από καθαριότητα. Λάμπουνε… Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Μέχρι σπιρτόξυλο έχουμε μαζέψει. Δεν παραβιάζουμε τίποτα. Ίσα ίσα προστατεύουμε. Ποτέ δεν έχουμε επιβαρύνει την κατάσταση» πρόσθεσε ο κ. Μυλωνάκης.

Πρόκειται για έναν τόπο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και προστατευόμενη περιοχή Natura. Θυμίζει εξωτικό νησί, καθώς περιβάλλεται από τιρκουάζ νερά.

Είναι σίγουρα μία από τις ομορφότερες παραλίες της χώρας μας και από τις πιο προβεβλημένες στο εξωτερικό, ενώ βρίσκεται στο top 10 των προτάσεων κάθε τουριστικού οδηγού.

Ο δήμαρχος Κισσάμου πάντως καλεί όσους αντιδρούν να επισκεφτούν την παραλία για να αλλάξουν γνώμη.

madata.gr