Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία. Άρχισαν τα προβλήματα

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται σήμερα Σάββατο στη Δυτική Ελλάδα και την Κυριακή στην Ανατολική χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, οι περιοχές που θα επηρεαστούν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες είναι:

1. Η Δυτική Ελλάδα από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής. Επισημαίνεται ότι τη νύχτα προς την Κυριακή χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.

2. Η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου καθώς και τα Δωδεκάνησα την Κυριακή έως το απόγευμα.

Που υπάρχουν προβλήματα

Έκλεισαν δρόμοι σε βόρεια και δυτική Ελλάδα λόγω κακοκαιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη.

Σε Ροδόπη, Δράμα, Αιτωλοακαρνανία έκλεισαν δρόμοι λόγω συσσώρευσης υδάτων και καθίζησης.

Την ίδια στιγμή σε επαρχιακή οδό στη Φλώρινα η κυκλοφορία διεξάγεται με τη χρήση αλυσίδων.

Αναλυτικότερα:

Στη Ροδόπη έκλεισαν οι Ιρλανδικές Διαβάσεις Μεσοχωριού – Μωσαϊκού. Στη Δράμα έκλεισε η επαρχιακή οδός Παρανεστίου – Πρασινάδας, από το 16,5ο έως 16,6ο χλμ. όπως και ο δρόμος από την Πλατεία Οικισμού Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από το 15,5-15,6 χλμ, λόγω καθίζησης οδοστρώματος από κατολισθήσεις.

Στην Αιτωλοακαρνανία κλειστή είναι η 6η χ/θ επαρχιακή οδός Παραβόλας – Νερομάνας, λόγω καθίζησης οδοστρώματος. Κλειστή είναι και η νέα Εθνική Οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο 50,5ο χλμ περιοχή Κλεισούρα λόγω καθιζήσεων και κατολισθήσεων, επ’ αόριστον.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, από 18ο έως 30ο χλμ. (μέσω Βιτσίου) (επ’ αόριστον).α

madata.gr