Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και ισχυροί άνεμοι

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ, προβλέποντας επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες σε μεγάλο μέρος της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, τις χαλαζοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους.

Αναλυτικότερα, η ΕΜΥ αναμένει ότι επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής (26-11-2017) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους.

Ειδικότερα, θα επηρεαστούν:

Την Κυριακή (26-11-17) τις βραδινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στέρεα. Τη νύχτα πιθανόν η δυτική Μακεδονία, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως η βορειοδυτική) και τα Δωδεκάνησα.

Τη Δευτέρα (27-11-17) τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στέρεα και πιθανόν η δυτική Μακεδονία. Μέχρι το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και πιθανόν πρόσκαιρα η ανατολική Στέρεα, οι Σποράδες και η Εύβοια. Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Μέχρι τη νύχτα η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά της ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μέτρα) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

madata.gr