Έκτακτη ειδοποίηση Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαλεβιζίου

Την προσοχή των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Αγία Πελαγία, Λυγαριά, Φόδελε, Αχλάδα, Παλαιόκαστρο, Ρογδιά εφιστά το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου, ζητώντας να αποφύγουν μετακινήσεις στη διάρκεια του απογεύματος και της νύχτας και ειδικά από τις 10 το βράδυ και έπειτα. Τις προσεχείς ώρες αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις με μεγάλο όγκο νερού και η πιθανότητα πλημμυρικών φαινομενων κρίνεται αυξημένη ιδιαίτερα στις παραπάνω περιοχές.
Ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει αποστείλει ήδη σχετική ειδοποίηση (μήνυμα) για αποφυγή μετακινήσεων στα κινητά τηλέφωνα των δημοτών που είναι εγγεγραμμένοι χρήστες της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Δημότης Μαλεβιζίου». Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή και σε άμεση συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων.
Ο Δήμος Μαλεβιζίου συνιστά στους κατοίκους, ειδικά των οικισμών που αναφέρθηκαν, να αποφύγουν μετακινήσεις, ιδιαίτερα σε περιοχές πλησίον ρεμάτων και ποταμών, λόγω της κακοκαιρίας και των φερτών υλικών που μεταφέρονται από τις βροχοπτώσεις. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν μετακινήσεις και ιδιαίτερα να μην προχωρούν σε διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις, καθώς ο μεγάλος όγκος νερού οδηγεί σε υπερχείλιση των ρεμάτων και συσσώρευση φερτών υλικών στο οδόστρωμα.
Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνήστε με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μαλεβιζίου Γιώργο Πετούση στο τηλέφωνο: 6936778800

Το SMS που εστάλη στα κινητά τηλέφωνα
των χρηστών της εφαρμογής «Δημότης Μαλεβιζίου»:

«Έκτακτη ειδοποίηση πολιτικής προστασίας Μαλεβιζίου: Προσοχή στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Αγία Πελαγία, Λυγαριά, Φόδελε, Αχλάδα, Παλαιόκαστρο, Ρογδιά. Μεγάλος όγκος βροχόπτωσης αναμένεται τις προσεχείς ώρες και ιδιαίτερα από τις 10:00μ.μ. Ιδιαίτερα αυξημένη η πιθανότητα πλημμυρικών φαινομένων. Οι κάτοικοι των οικισμών παρακαλούνται να αποφεύγουν κάθε μετακίνηση, ειδικά σε περιοχές πλησίον ρεμάτων και ποταμών. Οδηγοί αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Μην επιχειρείτε διέλευση από ιρλανδικές διαβάσεις. Ο μεγάλος όγκος νερού οδηγεί σε υπερχείλιση των ρεμάτων και συσσώρευση φερτών υλικών στο οδόστρωμα. Σε περίπτωση ανάγκης επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 6936778800»

Πηγή: kritipress.gr