Έκτακτη ενημέρωση Χαρδιαλιά: Αυστηρότερο lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μάνδρα

Την επιβολή lockdown τύπου Μαρτίου σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα σε  Ελευσίνα, Μάνδρα και Ασπρόπυργο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, από το κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, μετά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τίθεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από αύριο στις 6 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί για τις επόμενες επτά ημέρες.

 Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή το πρωί:

Απαγορεύεται το click away

Απαγορεύονται οι εκκλησιαστικές προσευχές

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00

Κλείνουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, καταστήματα περιποίησης νυχιών.

Περιορίζονται στο ελάχιστο οι θρησκευτικές τελετές κάθε δόγματος. Ουσιαστικά θα γίνονται μόνο κηδείες με πολύ αυστηρά μέτρα.

Έλεγχοι με χρήση rapid test και καθετοποιημένη ιχνηλάτηση των στενών επαφών

Αναστολή λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών για τους δήμους αυτούς. Τεστ σε μικροπωλητές ως προϋπόθεση για την μετάβαση σε άλλες περιοχές

Μοριακός έλεγχος σε ηλικιωμένους και των τριών περιοχών

Η έκτακτη ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά έρχεται μετά τις προειδοποιήσεις των υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αντίστοιχα, για τις περιοχές που είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

 

 

madata.gr