Έκρηξη κρουσμάτων. Η Κρήτη στο μάτι του κυκλώνα. Οι έξι περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο

Την ώρα που όλη η Ελλάδα μιλάει για τις καταστροφικές πυρκαγιές, οι οποίες ορίζουν πλέον και την πολιτική ατζέντα, ο κορονοϊός επελαύνει και μάλιστα με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Η δραματική αύξηση των 4.181 κρουσμάτων «πάγωσε» τους πάντες στο άκουσμά της αλλά και πάλι δεν μονοπώλησε το ενδιαφέρον αφού οι φωτιές και η καταστροφή σε Αττική, Εύβοια και Αρκαδία αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας συγκλονίζουν.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει εδώ και καιρό. Αξιοσημείωτο είναι ότι πριν από 20 ημέρες οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ ήταν 120 και πλέον έχουν ξεπεράσει τους 200 και συνολικά οι νοσηλευόμενοι ασθενείς έχουν ξεπεράσει τους 1.800.

Κορονοϊός: Η Κρήτη στο μάτι του κυκλώνα
   
Από σήμερα η Κρήτη ζει άλλο ένα μίνι lockdown τύπου Μυκόνου, με τα ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφονται στον νομό να καταρρίπτουν το ένα το άλλο. Χθες, ο νομός Ηρακλείου είχε 275 νέες μολύνσεις και συνολικά η Κρήτη 554.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε ίδια μέτρα και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης το επόμενο διάστημα αν δεν υπάρξει αλλαγή στην επιδημιολογική εικόνα.

Οι έξι περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο
Η «έκρηξη» στα νέα κρούσματα αφορά κυρίως νησιά. Σε αναλογία με τον πληθυσμό τους, έξι περιοχές φέρουν για σήμερα βαρύτατο ιικό φορτίο, δηλαδή κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, και συγκεκριμένα: Μύκονος με 335,5 (34 νέα κρούσματα), Πάρος με 187,59 (28), Νάξος με 172,77 (36), Ικαρία με 131,55 (13), Τήνος με 138,95 (12) και Ρόδος με 100,98 (121).

Στα νοσοκομεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, που σημειώνει καθημερινά υψηλό αριθμό κρουσμάτων, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο 24ωρο 7 νέες εισαγωγές και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς είναι συνολικά 31.

Ταυτόχρονα ο ρυθμός των εμβολιασμών βαίνει όλο και μειούμενος λόγω καλοκαιριού αλλά και εξαιτίας της διστακτικότητας πολλών πολιτών να προχωρήσουν στο «τσίμπημα» που θα φέρει την ανοσία από το φθινόπωρο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, χθες καταγράφηκαν μόλις 31.300 εμβολιασμοί αριθμός εξαιρετικά χαμηλός σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

 

madata.gr