Εκλογές 2019: Πόλεμος με σποτ, η γιαγιά του Τσίπρα και η υπενθύμιση της ΝΔ

Μετά τον πόλεμο ανακοινώσεων και δηλώσεων μέσα από τις περιοδείες των πολιτικών αρχηγών, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία έχουν επιδοθεί σε μάχη με τηλεοπτικά σποτ.

Τα παράπονα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ και εταιρίας παραγωγής για copyright έφεραν αλλαγές στο σποτ «απάντηση» της ΝΔ. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Ήταν την περασμένη Πέμπτη (16.05.2019) όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο τηλεοπτικό σποτ ενόψει των ευρωεκλογών. Ένα σποτ αφιερωμένο στις περικοπές συντάξεων μέχρι το 2014. «Ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη. Δεν το πίστευες πια», έλεγε η συμπαθέστατη συνταξιούχος που πρωταγωνιστεί. Στο σποτ γίνεται και ένα flashback στα χρόνια των περικοπών στις συντάξεις, με την ηλικιωμένη γυναίκα να ακούει από τις ειδήσεις τις περικοπές.

 

Το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία ήρθε σε χρόνο dt. Με πρωταγωνίστρια μάλιστα την ίδια γυναίκα. Όταν λοιπόν στο σποτ η πρωταγωνίστρια λέει πως δεν θυμάται πόσες φορές της έκοψαν τη σύνταξη, η ΝΔ αναλαμβάνει να της… θυμίσει.

Το σποτ της ΝΔ

Και που είναι ο νέος πόλεμος να αναρωτηθείτε. Τα προεκλογικά σποτ, ως γνωστόν, παίζουν και στα κανάλια. Το πρωί της Κυριακής (19.05.2019), έπαιξε ξανά το σποτ της ΝΔ που… απαντά για τις περικοπές τις συντάξεις. Μόνο που αυτή τη φορά η γυναίκα που πρωταγωνιστεί στο πρώτο (γιατί έγινε και δεύτερο με την ίδια) σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται.

Η εικόνα της έχει υποστεί αλλοίωση και πάνω της έχουν «πέσει» γράμματα. «Εξαφανίστηκε» επίσης και το δεύτερο πλάνο της γυναίκας, με το οποίο «έκλεινε» το πρώτο σποτ της Νέας Δημοκρατίας.

Και γιατί έγινε αυτό; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ενόχληση και παράπονα για… copyright, με αποτέλεσμα η εταιρία παραγωγής να διαμαρτυρηθεί. Έτσι, το σποτ που εξακολουθεί να παίζει στα κανάλια, είναι ελαφρώς αλλαγμένο.

 

madata.gr

Πηγή: typoskritis.gr