Έγκλημα στη Σητεία: Ο εραστής έκανε κουμάντο, πιστεύω την απειλούσε

Το παράνομο ζευγάρι που κατηγορείται για τη δολοφονία του καρδιολόγου από τη Σητεία Κρήτης αναμένεται να βρεθεί σήμερα Τετάρτη ενώπιον του εισαγγελέα για να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Το απόγευμα της Κυριακής η 38χρονη σύζυγος του άτυχου καρδιολόγου και ο 37χρονος εραστής της και εκτελεστής του γιατρού, είχαν περάσει από Εισαγγελέα στα δικαστήρια Νεάπολης χωρίς δικηγόρο και πήραν προθεσμία μέχρι σήμερα για να ετοιμάσουν την απολογία τους.

Οι δικαστικές αρχές θα διορίσουν αυτεπάγγελτα -όπως ορίζει ο νόμος- συνήγορο που θα αναλάβει την υπεράσπισή τους μετά την άρνηση των δικηγόρων να τους αναλάβει. Ο αριθμός των συνηγόρων που θα διοριστούν εξαρτάται, φυσικά, από την υπερασπιστική γραμμή που θα κρατήσουν οι κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανόν ο 37χρονος φερόμενος φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, αλλά και η 38χρονη χήρα, που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στη δολοφονία, να έχουν κοινή υπερασπιστική γραμμή.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha μίλησε με τη μητέρα της κατηγορούμενης γυναίκας από τη Βουλγαρία, η οποία έδωσε τη δική της εκδοχή για την υπόθεση της δολοφονίας. «Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό; Μήπως της είπε ότι θα τη σκοτώσει; Τρελός είναι», ανέφερε η γυναίκα και συνέχισε: «Πιστεύω ότι η κόρη μου φοβόταν για τη ζωή της. Αυτός την είχε πείσει. Αυτός την έκανε κουμάντο».

Στη συνέχεια σχολίασε και τη διάρκεια της εξωσυζυγικής σχέσης της κόρης της. «Αυτή η σχέση ήταν 5-6 μήνες. Δεν ήταν περισσότερο», ενώ συμπλήρωσε πως «η κόρη μου ήθελε να πάει μία φορά το παιδί της στη Βουλγαρία για να ξέρει και εκείνο τον τόπο από τον οποίο κατάγεται η μάνα του. Και το πήγε μόνο μία φορά τον περασμένο Αύγουστο. Ο άντρας της δεν ήθελε να πηγαίνει στη Βουλγαρία. Και ήταν ο μόνος λόγος τσακωμού τους. Αλλά συμβιβάστηκε».

Τέλος, η γυναίκα αναφέρθηκε και στη σχέση της κόρης της με την οικογένεια του νεκρού καρδιολόγου: «Όταν παντρεύτηκαν, επειδή η κόρη μου ήταν από τη Βουλγαρία δεν ήθελαν καμία σχέση μαζί της. Τώρα βγαίνουν στις τηλεοράσεις γιατί θέλουν όλοι να πάρουν κάτι».

Θρίλερ με τη διαθήκη του καρδιολόγου

Θύμα στην υπόθεση που συγκλονίζει τη Σητεία και παρακολουθεί για την εξέλιξή της όλη η χώρα είναι και το τετράχρονο αγοράκι που είχε ο καρδιολόγος με τη σατανική σύζυγό του. Το ανήλικο παιδί βρίσκεται μαζί με τη γιαγιά του, τη μητέρα της κατηγορούμενης και όπως είπε η ηλικιωμένη γυναίκα στο protothema.gr το παιδί ζητά συνεχώς τη μητέρα του και τον πατέρα του μη γνωρίζοντας ακόμη τι ακριβώς έχει συμβεί αν και μέσα του πιστεύει ότι κάτι κακό έχει γίνει αφού βλέπει συνεχώς διάφορα ξένα πρόσωπα και αστυνομικούς.

«Το παιδάκι παρόλο που είναι μικρό καταλαβαίνει αρκετά πράγματα χωρίς να του έχουμε εξηγήσει κάτι. Συνεχώς με ρωτάει αν η μαμά του είναι μακριά και αν θα έρθει με το λεωφορείο ή αν θα τη φέρει ο μπαμπάς. Δεν ξέρω τι να του πω αλλά βλέπω τα θλιμμένα ματάκια του και στενοχωριέμαι για τη στιγμή που θα πρέπει να μάθει ότι δεν έχει πλέον πατέρα και τη μητέρα του θα αργήσει να τη δει ξανά», λέει η μητέρα της Βουλγάρας.

Πολλοί συγγενείς και φίλοι του άτυχου καρδιολόγου περιμένουν να μάθουν αν ο 62χρονος είχε αφήσει διαθήκη εξαιρώντας από την περιουσία του τη Βουλγάρα σύζυγό του μετά και τις υποψίες που είχε αρχίσει να έχει για την εξωσυζυγική της σχέση τους τελευταίους μήνες. Ο μόνος που μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα είναι ο δικηγόρος του ή ο συμβολαιογράφος του.

Πολλοί εκτιμούν πως ο 62χρονος από τη στιγμή που είχε αρχίσει να πιστεύει ότι η σύζυγος που ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε δεν τον αγαπά πλέον και τον απατά σίγουρα θα τον είχαν κάνει να πάρει μέτρα όσον αφορά την περιουσία του η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετά μεγάλη με μετρητά, ακίνητα και αντικείμενα αξίας.

madata.gr