Εγκαινιάστηκε το έργο Αποχέτευσης και η Μονάδα Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίας Πελαγίας (pics,vid)

Εμβληματικό έργο για όλο το Μαλεβίζι αλλά κυρίως για τις περιοχές της Αγίας Πελαγίας, της Λυγαριάς και του Μαδέ, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας το έργο της Μονάδας Βιολογικής Επεξεργασίας Λυμάτων Αγίας Πελαγίας, κατά το χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του έργου.

Ένα έργο, που όπως πρόσθεσε, αφήνει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή και θα συμβάλει σημαντικά στην τουριστική και οικιστική της ανάπτυξη. Παράλληλα ο Δήμαρχος τόνισε την σημασία του έργου για την πολιτισμική παράδοση της περιοχής, καθώς ανακοίνωσε ότι τα ευρήματα από τις ανασκαφές που προηγήθηκαν θα κοσμήσουν την αρχαιολογική συλλογή του Δήμου στο νέο κτίριο πολιτισμού που ξεκινάει στο Γαζί.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην διαχρονικότητα του έργου, στις συμβολή των προηγούμενων δημοτικών αρχών, της τοπικής κοινότητας, των στελεχών της ΔΕΥΑΜ και κυρίως της τοπικής κοινωνίας. Τέλος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ειδικό πολεοδομικό σχέδιο και στα φράγματα ανάσχεσης που έχει ανάγκη η περιοχή αλλά και στις σημαντικές μελέτες προστασίας της ακτογραμμής που αναμένεται να ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Ο Μενέλαος Μποκέας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Κρήτης για τη διαρκή στήριξη του στο Μαλεβιζί, την Διαχειριστική Αρχή, τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοικησης Κρήτης, την Τεχνική Υπηρεσία της ΔΕΥΑΜ και του Δήμου, τις διοικήσεις της ΔΕΥΑΜ, τους Προέδρους της Τοπικής Κοινότητας, τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής για την υπομονή τους και τη συμβολή τους στην ολοκλήρωση του έργου.

Το έργο Αποχέτευση Αγίας Πελαγίας χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014 – 2020» και ιδίους πόρους της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου με 8.371.718 ευρώ. Το έργο έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες 14000 κατοίκων και επισκεπτών και εξυπηρετεί την Αγία Πελαγία, τη Λυγαριά και το Μαδέ.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έχει ζητήσει από τη ΔΕΥΑΜ και έχει ήδη ξεκινήσει η μελέτη για την επέκταση των δικτύων στην ευρύτερη περιοχή( Ψαρομούρα, Μονοναύτη κ.α.). Παράλληλα όμως βρίσκεται στο στάδιο των εγκρίσεων η μελέτη για τη διάθεση των εκροών για τις ανάγκες άρδευσης της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθεί βίντεο από τα εγκαίνια και τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη, του Προέδρου της ΔΕΥΑΜ Τάσου Λιαδάκη και του Διευθυντή της Επιχείρησης Γιώργου Κουγιουμουτζάκη: