Εγκαινιάστηκε ο νέος πολυχώρος αθλητισμού και αναψυχής στην Αυγενική

Ένα πολύ σημαντικό έργο για ολόκληρη την περιοχή της Παλιανής εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής 19 Νοεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός. Πρόκειται για τον νέο πολυχώρο αθλητισμού και αναψυχής στην Αυγενική, ο οποίος περιλαμβάνει γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο ποδοσφαίρου (8χ8) καθώς και παιδική χαρά. Παρουσία πλήθους κόσμου, των πρόεδρων των τοπικών κοινοτήτων και πολλών παιδιών, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Συριγωνάκη και τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Ηράκλειο 375» Νίκο Γιαλιτάκη, έκοψαν την κορδέλα, δίνοντας το έναυσμα ώστε οι μικροί αθλητές να γεμίσουν τα γήπεδα και την παιδική χαρά με το κέφι και την ενέργειά τους.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά: «Ολοκληρώσαμε ένα ακόμα σημαντικό έργο στην περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο αποτελούσε και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Θεωρούμε ότι τέτοιες παρεμβάσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς δίνουν διέξοδο στα παιδιά κυρίως αλλά και στους ενήλικες που θέλουν να αθληθούν, ενώ παράλληλα βοηθούν ιδιαίτερα στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους των κοινοτήτων της Παλιανής για την καλή συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια καθώς και όλους όσοι βοήθησαν ώστε το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στους κατοίκους που τόσο το είχαν ανάγκη. Εύχομαι και ελπίζω ότι όλοι θα βοηθήσουν ώστε ο χώρος να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση».
Τα νέα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ καθώς και η παιδική χαρά, κατασκευάστηκαν στο δημοτικό ακίνητο όπου υπήρχε το παλιό ποδοσφαιρικό γήπεδο της περιοχής. Το έργο μελετήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου και εκτελέστηκε με ίδιους πόρους.