Δράση για την ψυχική υγεία από το Κέντρο Κοινότητας Μαλεβιζίου στο Λύκειο Γαζίου

Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των γονέων σε θέματα ψυχικής υγείας και ειδικότερα στο άγχος ήταν το θέμα της ενημερωτικής δράσης που υλοποιήθηκε στο Λύκειο Γαζίου από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μαλεβιζίου, σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων. Η δράση απευθυνόταν σε γονείς αλλά και μαθητές του σχολείου.
Αρχικά πραγματοποιήθηκε καλωσόρισμα από τις υπεύθυνες συντονίστριες, καθηγήτριες κυρίες Γαρεφαλάκη Σοφία, Ντιντάκη Χριστίνα, Μαλλιωτάκη Θεονύμφη, Βασαλάκη Μαρίνα και Βενιέρη Μαρία. Εν συνεχεία, ο ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κος Εμμανουήλ Παπαστεφανάκης με στόχο την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση της συμπτωματολογίας του άγχους, μέσα από μια παραγωγική και αλληλεπιδραστική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, παρουσίασε επιμέρους διαστάσεις του άγχους, τη συμπτωματολογία των σχετικών διαταραχών και μια σειρά μεθόδων πρόληψης και αντιμετώπισης.
Παρουσιάστηκαν, επίσης, οι υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας καθώς και άλλες σχετικές υπηρεσίες που υπάρχουν σε επίπεδο δήμου. Εκτιμήθηκε η σπουδαιότητα συνέχισης της συνεργασίας για την πληρέστερη υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους.