Δείπνο προς τιμήν των Σεβ. Μητροπολιτών Πέτρας και Ρεθύμνης από τους Κρήτες της Αυστραλίας

ΔΕΙΠΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ
ΤΩΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ
ΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Η Κρητική Αδελφότητα Σύδνεϋ και Νέας Νοτίου Ουαλίας, σε συνεργασία με την Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, παρέθεσαν δείπνο προς τιμήν των Κρητικών Αρχιερέων, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την 12η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.
Επρόκειτο για μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τα κρητικόπουλα του Σύδνεϋ παρουσίασαν χορούς της Κρήτης προς τιμήν των καλεσμένων.
Τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο και Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Κρητικής Αδελφότητας Σύδνεϋ κ. Μανώλης Βιτετζάκης και εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας & Νέας Ζηλανδίας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης. Ο κ. Τσουρδαλάκης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την παρουσία των Κρητών Αρχιερέων στην πέμπτη ήπειρο, δια της οποίας τίμησαν κατά πρώτον τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο και κατά δεύτερον άπαντα τον Απόδημο Ελληνισμό της Ωκεανίας.
Ο κ. Τσουρδαλάκης δεν παρέλειψε να τους εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη φιλοξενία, την αγάπη και τη στοργή που έδειξαν στα Απόδημα Κρητικόπουλα της Αυστραλίας, τον περασμένο Ιούλιο στη Κρήτη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μιλιτουπόλεως κ. Ιάκωβος και Σινώπης κ. Σιλουανός, και ο Πρόεδρος της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Σύδνεϋ, κ. Ηλίας Οικονόμου.
Μετά το πέρας του Δείπνου, έγινε η παράδοση των αναμνηστικών δώρων σε όλους τους επισκέπτες από την Ελλάδα.