Δημοσκόπηση: Στο 9,6% η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη δυσαρέσκεια για την ακρίβεια

Μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την μέτρηση του Ιανουαρίου καταγράφει η δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Open: Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με ποσοστό 31,8% στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 22,2% και το Κίνημα Αλλαγής στο 14,6%, με άνοδο μισής ποσοστιαίας μονάδας.

Μία μονάδα χάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δύο ο Αλέξης Τσίπρας στην ερώτηση για το ποιος από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, με τον «κανένα» να παραμένει στην δεύτερη θέση. Η διαφορά Μητσοτάκη – Τσίπρα καταγράφεται στις 14 μονάδες , αρκετά μεγαλύτερη από την διαφορά των κομμάτων τους.

Η ALCO εμφανίζει το ΚΙΝΑΛ με νέα δημοσκοπική άνοδο – μισής ποσοστιαίας μονάδας – και μάλιστα αναφέρει ότι οι σημερινοί ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ προέρχονται κατά 11% από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατά 7% από τη ΝΔ, ενώ το 6% της σημερινής ψήφου προέρχεται από την αποχή.

Τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζονται σταθερά στα ποσοστά τους, με την εξαίρεση του Μέρα25, που καταγράφει πτώση μισής ποσοστιαίας μονάδας.

Μεγάλη δυσαρέσκεια για την ακρίβεια

Οι οκτώ στους δέκα πολίτες εμφανίζονται «λίγο ή καθόλου» ικανοποιημένοι από τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας – και το ίδιο ποσοστό δυσαρέσκειας καταγράφεται για την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα». Ωστόσο, στο ερώτημα ποιο από τα δύο κόμματα μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα προβλήματα της οικονομίας και τις φυσικές καταστροφές, η διαφορά είναι διψήφια υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

«Ναι» σε σκληρά μέτρα για την οπαδική βία

Πάνω από έξι στους δέκα πολίτες ζητούν ποινές χωρίς αναστολή και σκληρότερα μέτρα για την οπαδική βία , με πάνω από τους μισούς να ρίχνουν την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στους συνδέσμους των ομάδων και στις διοικήσεις των σωματείων. Μάλιστα, ένας στους τέσσερις κάνει λόγο για διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων.

madata.gr