Δήμος Αμαρίου: Δύο νέες παιδικές χαρές

Στην παράδοση προς χρήση δύο ακόμα σύγχρονων παιδικών χαρών στις Κοινότητες Παντάνασσας και Κουρουτών, οι οποίες ενισχύουν τις ασφαλείς υποδομές αναψυχής και ψυχαγωγίας που βρίσκονται στην διάθεση των παιδιών και των οικογενειών τους, προέβη το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Αμαρίου.

Συγκεκριμένα, οι δύο παιδικές χαρές, οι οποίες κατασκευάστηκαν στον προαύλιο χώρο των ανενεργών σήμερα Δημοτικών Σχολείων των οικισμών, χρηματοδοτήθηκαν, στην περίπτωση της Παντάνασσας, με ίδιους πόρους του Δήμου μας, ενώ, στην περίπτωση των Κουρουτών, από δωρεά του δημότη κ. Γεωργίου Στεφανάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αμαρίου, από το 2018 μέχρι σήμερα, έχει προβεί στην κατασκευή ακόμα έντεκα (11) νέων, σύγχρονων και σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, παιδικών χαρών στους οικισμούς Άνω Μέρος Αποδούλου, Απόστολοι, Βισταγή, Γερακάρι, Καρδάκι, Μέρωνας, Μοναστηράκι, Νίθαυρη, Πλάτανος και Φουρφουράς, με το συνολικό προϋπολογισμό των παρεμβάσεων να ανέρχεται στα 341.500 €.

Επιπρόσθετα, το αμέσως επόμενο διάστημα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρίου αναμένεται να προβεί στη δημοσίευση του διαγωνισμού του έργου κατασκευής μιας ακόμα νέας παιδικής χαράς στον οικισμό Θρόνος, συνολικού προϋπολογισμού 70.250 €, η οποία αναμένεται να κατασκευαστεί στο βόρειο τμήμα του αύλειου χώρου του ανενεργού σήμερα Δημοτικού σχολείου του οικισμού, στο οποίο σημειώνεται ότι προχωρούν οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης για την εγκατάσταση και λειτουργία του πρώτου Παιδικού Σταθμού – Μονάδας Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο Αμαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αμαρίου κ. Παντελής Μουρτζανός προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, καθώς παραδίδουμε σήμερα στα παιδιά μας τους δύο ακόμα σύγχρονες παιδικές χαρές, προσφέροντάς τους ένα ασφαλές περιβάλλον, που προάγει τη φυσική άσκηση, την κοινωνική αλληλεπίδραση και την ανάπτυξη απαραίτητων για αυτά δεξιοτήτων. Πρόκειται για μικρές παρεμβάσεις υψηλής κοινωνικής αξίας, οι οποίες χαρίζουν καθημερινά στους μικρούς μας φίλους και τις οικογένειές τους, άφθονες στιγμές δημιουργικού παιχνιδιού και χαλάρωσης. Ως Δημοτική Αρχή, από το 2018 μέχρι σήμερα έχουμε προβεί συνολικά στην κατασκευή 13 νέων και σύγχρονων παιδικών χαρών, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας, ενώ παράλληλα, σχεδιάζουμε την κατασκευή μιας ακόμα παιδικής χαράς στον οικισμό Θρόνος, στο χώρο που θα φιλοξενήσει τον πρώτο Παιδικό Σταθμό – Μονάδα Απασχόλησης Παιδιών στο Δήμο μας. Ήδη, οι απαραίτητες εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ευελπιστούμε εντός του έτους ότι θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε στους Αμαριώτες έναν όμορφο, ασφαλή και λειτουργικό χώρο που θα μπορέσει να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των νέων γονέων και των παιδιών τους στο Δήμο μας».