Δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός : «Η ελευθερία και η ανεξαρτησία της χώρας μας κατακτήθηκαν έπειτα από αμέτρητες θυσίες των προγόνων μας»

«Η 25η Μαρτίου 1821 αποτελεί διαρκές ορόσημο στην πορεία του Ελληνισμού. Διαχρονικό σύμβολο του αγώνα ενός λαού να αντιταχθεί στους δυνάστες του, να υπερβεί τις συγκυρίες, και ν’ αλλάξει τελικώς την ιστορική του μοίρα. Η ελευθερία και η ανεξαρτησία της χώρας μας κατακτήθηκαν έπειτα από αμέτρητες θυσίες των προγόνων μας.

           Σε καιρούς ιδιαίτερα κρίσιμους για τον τόπο μας και με ασταθές και απρόβλεπτο το διεθνές περιβάλλον, που δοκιμάζεται από μεγάλα και δύσκολα διακρατικά προβλήματα, κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, πολεμικές συγκρούσεις, και το ανεπίλυτο προσφυγικό ζήτημα, η εθνεγερσία του 1821 εξακολουθεί να προσδιορίζει και σήμερα το χρέος μας: ν’ αγωνιστούμε, με ομοψυχία, φιλοπατρία, υπευθυνότητα, και αλληλεγγύη,  για να επανέλθει η Ελλάδα στο δρόμο της προόδου, της δημιουργίας, και της κοινωνικής ειρήνης, διασφαλίζοντας για όλους ένα καλύτερο μέλλον.» 
Πηγή: typoskritis.gr