Δήλωση του Δημάρχου Ηρακλείου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Η 25η Μαρτίου 1821, αποτελεί διαχρονικό σύμβολο της απόφασης ενός υπόδουλου έθνους να αποτινάξει τον ζυγό της οθωμανικής σκλαβιάς να αντιταχθεί στις ιστορικές συνθήκες, και να κατακτήσει την θέση που του ανήκει στον σύγχρονο κόσμο.

Η εφετινή Επέτειος βρίσκει την χώρα μας, από κοινού με την παγκόσμια κοινότητα, στη δίνη της ανεξέλεγκτης πανδημίας του κορωνοϊού, ο οποίος στην εξάπλωσή αφήνει πίσω του πολλά θύματα, φτάνοντας παράλληλα τις δομές και την οικονομία όλων των κρατών του κόσμου στα όρια τους.

Αυτή την καθοριστική για την πορεία μας περίοδο, είναι απολύτως αναγκαίο να σταθούμε στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων. Αντλώντας ουσιαστικά διδάγματα από την αγωνιστικότητα, και την υπέρβαση των ζοφερών συνθηκών, που κινητοποίησαν τους συμπατριώτες μας το 1821, με σύνεση, ατομική ευθύνη, αλληλεγγύη, διαρκή εγρήγορση, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, θα ξεπεράσουμε και αυτή την δύσκολη συγκυρία, διασφαλίζοντας το παρόν και μέλλον, της ζωής μας, των δικών μας, της κοινωνίας μας, της ίδιας της χώρας μας.

Πηγή: typoskritis.gr