Δίκη Χρυσής Αυγής – Μιχαλολιάκος: Απορρίφθηκε το αίτημα του για αναβολή

Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας απέρριψε ομόφωνα το αίτημα του Νίκου Μιχαλολιάκου για αναβολή της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μέχρι τον Νοέμβριο επικαλούμενος λόγους υγείας.

Αντιθέτως, όρισε επόμενη συνεδρίαση για τις 28 Σεπτεμβρίου 2022, προκειμένου ο καταδικασθείς ως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης να έχει το χρόνο να διορίσει συνήγορο εφόσον το επιθυμεί.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση είχε ζητήσει από τους συνηγόρους υπεράσπισης να προσκομιστεί ένα πρόσφατο αναλυτικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του καθώς και μία πρόβλεψη για το πότε θα βελτιωθεί.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο δικηγόρος Δημ. Παπαδέλης προσκόμισε ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με την οποία o Νίκος Μιχαλολιάκος από τις 6 Ιουνίου νοσηλεύεται πάσχων από σύνδρομο post Covid-19 και βρίσκεται σε πρόγραμμα αποκατάστασης εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και αυτοεξυπηρέτησης.

«Ο άνθρωπος δεν ξέρει την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Είναι ένας κατηγορούμενος που αδυνατεί να διαβάσει την απόφαση σε βάρος του και ζητάμε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε δεύτερο βαθμό. Γίνεται λόγος αυτές τις ημέρες για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δυο μήνες στη ΜΕΘ και τον φωνάζουν να δικαστεί. Έχει κενά μνήμης, χάνει τον ειρμό των σκέψεων του. Πώς θα μου πει την υπερασπιστική γραμμή που θέλει να ακολουθήσουμε; Πώς θα τον υπερασπιστώ;», τόνισε ο Δημ. Παπαδέλης.

Από την πλευρά του, οι δικηγόροι προς υποστήριξη της κατηγορίας έκαναν λόγο για προσχηματικό και παρελκυστικό αίτημα, τονίζοντας ότι από τα ιατρικά έγγραφα που αναγνώστηκαν, προέκυψε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει καλό επίπεδο συνείδησης και επικοινωνίας που διατηρείται, ενώ η σωματική αδυναμία δεν του στερεί το δικαίωμα του να έρθει στη δικαστική αίθουσα.

Από την πλευρά της, και η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να μην γίνει δεκτό το αίτημα αναβολής του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Πηγή: topontiki.gr