Χωρίς αιδώ και τσίπα! Του Θανάση Παπαμιχαήλ

 Φρούδα φαντασίωση, για όσους πίστεψαν ότι θα γλυτώσουν από την οργή του κόσμου και την τσιμπίδα του νόμου. Όταν υπάρχει εκατόμβη νεκρών, πολίτες που μηνύουν και εισαγγελείς που δικάζουν για αμέλειες και παραλείψεις, θα υπάρξει και  τιμωρία και προς έκτιση ποινές.

Φυσικά, η απάντηση θα δοθεί όταν έρθει η ώρα της κάλπης και των εκατοντάδων δικαστικών προσκλήσεων προς τους υπεύθυνους της τραγωδίας. Διοικητικούς και πολιτικούς προϊσταμένους.  
Δεν ζούμε σε καθεστώς σοβιέτ, για να μπορεί η εξουσία να κρύβει τις δυσάρεστες ειδήσεις με την προσπάθεια χειραγώγησης των Μέσων και να αποδίδονται ευθύνες πότε στον  ξένο παράγοντα, πότε στους χαροκαμένους πολίτες και πότε στην άναρχη δόμηση. Μόνο στους πρωτόπλαστους , Αδάμ και Εύα δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες. Ούτε λόγος για ανθρώπινα λάθη και αστοχίες. Ούτε λόγος για μια συγγνώμη ούτε λόγος για μια παραίτηση στην ώρα της.
Μια αδύνατη πολιτεία που οι πολίτες της τον χειμώνα πνίγονται και το καλοκαίρι καίγονται.
Και το ρετιρέ της εξουσίας, πολλοί εκφράζουν τη θλίψη τους και συνεχίζουν τις μεγαλοστομίες τους. 
Ούτε δάκρυσαν, ούτε λύγισαν από το βάρος των ευθυνών ούτε έκλαψαν για τους νεκρούς.
Στρογγυλοκαθισμένοι στα δρύινα γραφεία τους,“παπαρολογούν” σύμφωνα με τη γνωστή έκφραση βουλευτή τους, ενώ οι καφενόβιοι επικοινωνιολόγοι τους συμβουλεύουν να ξεκινήσουν το γνωστό τους “τροπάρι” των παροχών κάθε είδους για την κάλυψη των δικών τους αδυναμιών.
Οι ευθύνες τους όμως είναι μεγάλες και δεν ξεχνιούνται και δεν συμψηφίζονται και δεν παραγράφονται. Θα τις πληρώσουν. Και πολιτικά και νομικά.
Ακολουθώντας μια προσφιλή μέθοδο, “στρίβειν”  διά της παραπλάνησης, οι Αξιωματούχοι που βρέθηκαν στο Μάτι του κυκλώνα, εξαπάτησαν συνειδητά ψελλίζοντας δικαιολογίες ακόμη και  τους εαυτούς τους.
Προσπάθησαν με έντεχνα σκηνοθετημένη παραπλάνηση και απότομα αναγκαία εξαπάτηση, να διώξουν τις Ερινύες για να έχουν “ύπνο ελαφρύ” τα βράδια.
Η εκατόμβη των νεκρών δύσκολαομως θα φύγει από τη σκέψη όλων μας.
Από την άλλη πλευρά, η φθίνουσα δημοσκοπική πορεία χειροτερεύει την ψυχολογία και θολώνει το μυαλό των υπεύθυνων της επικοινωνίας.
Αποτέλεσμα να βαλτώνουν για πολλοστή φορά οι ”ορντινάτσες  “ του συστήματος, να αδειάζει ο “πάγκος”, οι αναπληρωματικοί που θα μπουν στο παιχνίδι να’ ναι από “ξένο σώμα” και αρα δεν κολλάνε, με μοναδική πλέον ελπίδα τον “κουτσό”Νουρεγιέφ,  να μαγέψει το πλήθος για άλλη μια φορά.
Σε λίγες ημέρες, έρχεται η νέα διανομή “σανού” με λεκτικές ακροβασίες. Θα αποτίσουν, για ακόμη μια φορά, με περισσή αμετροέπεια φόρο τιμής, στο  αλήστου μνήμης, πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014. Χωρίς αιδώ, χωρίς τσίπα!
Θανάσης Παπαμιχαήλ
Επικοινωνιολόγος

ekriti.gr/

Πηγή: kritipress.gr