Χανιά: Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες κατέκλυσαν την πόλη για το 9ο Santa Run

Ένα κόκκινο καραβάνι αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, χαράς και αγάπης κατέκλυσε σήμερα τους δρόμους των Χανίων με τη συμμετοχή τους στο 9ο Santa Run Chania που φέτος διοργανώθηκε από τον δήμο και την Περιφέρεια Κρήτης.

Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες συγκεντρώθηκαν στην αυλή του 1ου Λυκείου της πόλης από όπου λίγο μετά τις 3 το απόγευμα δόθηκε και το σύνθημα για να ξεχυθούν σε κεντρικούς δρόμους και το παλιό λιμάνι στηρίζοντας με τη συμμετοχή τους τέσσερα ιδρύματα των Χανίων που στηρίζουν παιδιά με προβλήματα υγείας.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανοίγοντας με χαιρετισμό του την παρέλαση «είμαστε και φέτος όλοι μας εδώ, στέλνοντας το μήνυμα της συμπαράστασης και αλληλεγγύης».

Μικροί και μεγάλοι από κάθε γωνιά της Κρήτης φορώντας τη στολή του Αγίου Βασίλη κοκκίνισαν την πόλη δίνοντας τον τόνο της γιορτής.

Πολύχρωμα μπαλόνια, τύμπανα, σφυρίχτρες και πολύ κέφι συνέθεταν το σκηνικό ενώ σε όλο το μήκος της διαδρομής ακούγονταν με επιμέλεια τοπικών μουσικών παραγωγών, ήχοι της γιορτής.

Στο ενετικό λιμάνι της πόλης οι συμμετέχοντες στην παρέλαση υπό τους ήχους παραδοσιακού συγκροτήματος και με τη συνοδεία μελών παραδοσιακού συλλόγου χόρεψαν κρητικούς χορούς.

Το κλείσιμο του φετινού Santa Run γίνεται με πάρτι και συναυλία στην αυλή του 1ου Λυκείου .

Αυτά τα 8 χρόνια της διοργάνωσης έχουν δοθεί σε ιδρύματα της πόλης περισσότερα από 420.000 ευρώ.

 

topontiki