Μπλόκο στη φοροδιαφυγή: Έρχονται διασταυρώσεις εσόδων – εξόδων

Έλεγχοι σε καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων, προκειμένου να εντοπίσουν εστίες φοροδιαφυγής, μέσα από αδήλωτα εισοδήματα έχουν ξεκινήσει οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τη διενέργεια φορολογικών ελέγχων, εκτεταμένες διασταυρώσεις για αδήλωτα εισοδήματα τη σύνδεση Taxisnet και Κτηματολογίου καθώς και έρευνες για την αποκάλυψη μεγάλων υποθέσεων φοροδιαφυγής προγραμμάτισε για το 2023 η ΑΑΔΕ.

Ο φοροτεχνικός, Χρήστος Κρίγκας, μίλησε σχετικά με την φοροδιαφυγή και την ανάγκη πάταξής της.

«Είναι ένα ποσό χρημάτων που λείπει από την καθημερινότητά μας, την υγεία, την παιδεία, από βασικά θέματα. Η Ανεξάρτητη Αρχή έχει πια τα τεχνικά εργαλεία για να περιορίσουν την φοροδιαφυγή. Αυτή την στιγμή υπάρχει ένα ηλεκτρονικό μάτι στην ΑΑΔΕ που δίνει την δυνατότητα οι έλεγχοι να παρακολουθούνται ηλεκτρονικά», υπογράμμισε ο κ. Κρίγκας.

Ως προς του ελέγχους και τις διασταυρώσεις που γίνονται εξήγησε ο φοροτεχνικός: «Οι έλεγχοι δεν γίνονται πια με την μορφή που γίνονταν στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνονται μόνο πια τα φορολογικά στοιχεία των εσόδων και των εξόδων για να ελέγξει το ΦΠΑ. Τώρα πια ανοίγουν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί».

madata.gr