“Αστακός” το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για τον 34χρονο Βαρυποινίτη Ο καταζητούμενος βρισκόταν στο σπίτι του πατέρα του

Δρακόντια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Αστυνομικό μέγαρο Ηρακλείου για την κράτηση του 34χρονου βαρυποινίτη Χάρη Σαρίδη, που συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή της Χερσονήσου.

Ο 34χρονος είναι καταζητούμενος για σωρεία ένοπλων ληστειών στην Κύπρο και εντοπίστηκε στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης Αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου και με τις Κυπριακές αρχές που βρίσκονται στο νησί.

Η σύλληψη του πλέον καταζητούμενου προσώπου από την αστυνομία Κύπρου, είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας μεταξύ των Κυπριακών αρχών ασφαλείας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Σαρίδης για λόγους ασφαλείας κρατείται στο αστυνομικό μέγαρο σε ξεχωριστό κελί ενώ έχει ενισχυθεί η αστυνομική φρουρά.

Δεν του επιτρέπεται να έρθει σε επαφή τόσο με άλλους κρατούμενους όσο και με φιλικά του ή συγγενικά του πρόσωπα.

«Κλιμάκιο ανακριτών του ΤΑΕ Λεμεσού είχε μεταβεί από την περασμένη βδομάδα στην Κρήτη μετά από αξιολόγηση πληροφοριών ότι ο καταζητούμενος βρισκόταν στο σπίτι του πατέρα του.  Υπήρξε μια πολύ καλή και συνεχής συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης.

Στην Κύπρο καταζητείτο για διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ένοπλης ληστείας, παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, παράνομης κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών, διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, κλοπής μοτοσικλέτας και κλοπής αυτοκινήτου, αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 24/12/2017 και 7/3/2018 στη Λεμεσό.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για έκδοσή του στις κυπριακές Αρχές
Πηγή: kritipress.gr