Απόβαση Βούλγαρων, Τούρκων και Σέρβων στην κατακαμμένη Θάσο

Στη Θάσο γιορτάζουν την ημέρα της ανεξαρτησίας τους οι Βούλγαροι, οι οποίοι σπεύδουν στο νησί κατά χιλιάδες από νωρίς το πρωί. Ήδη, τα καράβια, στη διαδρομή Καβάλα – Θάσος είναι ασφυκτικά γεμάτα. Σύμμαχος στο τριήμερό τους αναμένεται να είναι και ο καλός καιρός, που θα τους επιτρέψει όχι μόνο να πραγματοποιήσουν βόλτες στο πανέμορφο νησί, αλλά και να κολυμπήσουν, ενώ εκτός από τους Βούλγαρους, στο νησί καταφθάνουν κατά εκατοντάδες και Τούρκοι επισκέπτες.

«Η Θάσος αποτελεί έναν άριστο τόπο διαμονής για τους Βούλγαρους και του Τούρκους αυτή την περίοδο. Αυτή την περίοδο το νησί είναι ιδανικό.», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος έδωσε παράλληλα και το στίγμα της άφιξης των χιλιάδων επισκεπτών.

«Εκτός από τους Βούλγαρους και τους Τούρκους έχουμε και πολλούς Σέρβους. Η μεγάλη φωτιά που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες δεν έχει επηρεάσει τον τουρισμό μας», είπε.

Εξάλλου, αυξημένη κίνηση από Βούλγαρους, Τούρκους και Σέρβους αναμένεται να έχει και η πόλη της Κομοτηνής, όπου απόψε διοργανώνεται, για δεύτερη χρονιά η «λευκή της νύχτα» ως απάντηση στην κρίση και στην πτώση του τζίρου της αγοράς. Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 12 το βράδυ, ενώ στόχος αυτή την φορά θα είναι να πεζοδρομηθεί όλο το κέντρο της Κομοτηνής με αφορμή και την «παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Να σημειωθεί, ότι η θρακική πόλη αποτελεί ιδιανικό προορισμό για τους Τούρκους και τους Βούλγαρους τουρίστες, λόγω της απόστασης από τα σύνορα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.