Αποκαλυπτικά πλάνα του Τσίπρα μέσα από το Chinook προς το Αγαθονήσι. Βίντεο

Αποκαλυπτικά πλάνα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, από το "επεισοδιακό" ταξίδι του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Αγαθονήσι, την περασμένη Δευτέρα, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Μετά το πέρας των εορτασμών, ο Πρωθυπουργός σε ομιλία του στους κατοίκους του ακριτικού νησιού, αποκάλυψε πως προηγουμένως τουρκικά μαχητικά είχαν παρενόχληση το ελικόπτερο που τον μετέφερε, ενώ στη συνέχεια έστειλε "αυστηρό μήνυμα" στην Τουρκία για τέτοιου είδους ψευτομαγκιές. Ωστόσο, τα πλάνα αυτά δείχνουν τι έλαβε χώρα μέσα στο ελικόπτερο Chinook στην πορεία του προς το Αγαθονήσι και τις τουρκικές προκλήσεις από τα μαχητικά αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται πως ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι:

Πριν από λίγο είχα την τιμή να με υποδεχθούν κατά την άφιξή μου εδώ στο Αγαθονήσι, και κάποια μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής αεροπορίας. Φαίνεται, ένεκα της ημέρας ήθελαν να συμμετάσχουν και αυτοί στον εθνικό μας εορτασμό.

Ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε κάποιους χαμηλούς ελιγμούς μέχρις ότου τα ελληνικά μαχητικά, όπως πάντα γίνεται να αναχαιτίσουν τις δυνάμεις που παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο», είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Με σκοπό άραγε τι; Να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο του πρωθυπουργού; Πρέπει να ξέρουν ότι αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. Χαλάνε κηροζίνη και βενζίνη τζάμπα, είναι το μήνυμα που θα τους στείλω.

Πρώτον, γιατί εμείς θα είμαστε πάντα εκεί να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα. Δεύτερον, γιατί, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο νησί της χώρας μας στην πιο απομονωμένη και ακριτική γωνιά ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσει κολυμπώντας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του OnAlert, δεν επρόκειτο ακριβώς για παρενόχληση, αλλά για απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν εγκαίρως.

Ειδικότερα, την ώρα που το Chinook που μετέφερε τον Πρωθυπουργό κατέφθανε στο Αγαθονήσι, ζεύγος τουρκικών μαχητικών παραβίασε το ελληνικό FIR μεταξύ Χίου και Σάμου, με προφανή στόχο την απόπειρα παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Πρωθυπουργού.

Έφτασαν σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από το ελικόπτερο, όμως τα ελληνικά μαχητικά αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη.

 

OnAlert.gr