Αντιδράσεις για τα σενάρια lockdown τύπου Μυκόνου στην Κρήτη

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες για επερχόμενο lockdown – τύπου Μυκόνου – στην Κρήτη.

 Από την πρώτη στιγμή που τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν στην Κρήτη και μετά το κλείσιμο της… Μυκόνου ολοένα και αυξάνονται οι συζητήσεις για να παρθούν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα σε περιοχές του νησιού (μεταξύ αυτών το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο).

 Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την πορεία του τουρισμού καθώς και την οικονομία του τόπου. Μάλιστα, οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης αναφέρουν σε κάθε τόνο πως δεν χρειάζονται επιπόλαιες και αψυχολόγητες ενέργειες.

«Τελευταία το λέω πολύ συχνά σε όλους τους αρμόδιους. Δεν χρειάζονται επιπόλαιες και αψυχολόγητες ενέργειες. Πρέπει όλοι να καταλάβουνε ότι η Κρήτη δεν είναι Μύκονος. Αν βαράνε τη ναυαρχίδα του τουρισμού, θα βουλιάξει όλος ο στόλος», υπογράμμισε σχετικά ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης.

 Μάλιστα, ο κ. Βλατάκης τονίζει πως οι αρμόδιοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα νούμερα των τεστ και των κρουσμάτων βάσει του πληθυσμού που έχει αυτή τη στιγμή η Κρήτη, κι όχι τον χειμώνα.

«Θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι ο πληθυσμός της Κρήτης δεν είναι αυτός του χειμώνα αλλά του καλοκαιριού που έχει τουλάχιστον 200.000 παραπάνω άτομα που κι αυτοί κάνουν τεστ. Μέσα στα κρούσματα είναι και οι επισκέπτες. Το Rt λοιπόν πρέπει να βγαίνει ανάλογα», τόνισε σχετικά ο κ. Βλατάκης ενώ πρόσθεσε πως από τη στιγμή που δεν επιβαρύνεται το σύστημα υγείας δεν δικαιολογείται το «κοκκίνισμα» του νησιού. «Χρειάζεται βέβαια προσοχή απ’ όλους και να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί», κατέληξε ο κ. Βλατάκης.

Βλατάκης – Χαλκιαδάκης: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα ξενοδοχεία καραντίνας

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τα ξενοδοχεία καραντίνας έδωσαν στο cretapost οι αρμόδιοι τουριστικοί φορείς.

«Δεν έχουμε θέμα με τα ξενοδοχεία καραντίνας. Δεν ξέρω ποιός έβγαλε αυτό το θέμα. Είναι ψέμματα. Ήρθα σε επικοινωνία με όλες τις Ενώσεις στην Κρήτη. Τα ξενοδοχεία καραντίνας έχουν κρεβάτια», τόνισε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Νίκος Χαλκιαδάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Μιχάλη Βλατάκη ο οποίος ανέφερε: «Δεν έχουν φουλάρει, έχουμε ακόμα δυνατότητα. Το ένα είναι στο 30%, το άλλο στο 60% και έχουμε ακόμα stand by 40 δωμάτια που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε».

 

cretapost.gr