«ΑνθίΖΩ την πόλη μου»: Διαγωνισμός καλλωπισμού μπαλκονιού, κήπου, ταράτσας, από τους εθελοντές του «Δικαίωμα στην Πόλη»

Η Ομάδα Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος των Εθελοντών της Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» διοργανώνει διαγωνισμό καλλωπισμού μπαλκονιού, κήπου, ταράτσας με τίτλο «ΑνθίΖΩ την πόλη μου».

Οι Εθελοντές της Παράταξης επιδιώκουν η περιβαλλοντική αυτή γιορτή να γίνει θεσμός και αφορμή ώστε να μπει ξανά η φύση στην καθημερινότητα μας. Καλούν τους πολίτες του Ηρακλείου να συμμετάσχουν ενεργά για να γεμίσει η πόλη με χρώματα, πράσινο και ευωδιές και παράλληλα να αναβαθμισθεί αισθητικά. Και αυτό είναι ένα σημαντικό κίνητρο, πέραν από τα πλούσια δώρα του διαγωνισμού, αφού θα ωφεληθεί η πόλη από τη δημιουργία μικρών «πνευμόνων» πρασίνου στα σπίτια των συμμετεχόντων, κάτι που αθροιστικά θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και του μικροκλίματος.

Τον καλύτερο κήπο, μπαλκόνι ή ταράτσα θα κρίνει πενταμελής επιτροπή και θα βραβευτούν τα τρία καλύτερα από κάθε κατηγορία. Οι Εθελοντές της Παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» θέλουν να ευχαριστήσουν τους χορηγούς – δωροθέτες τους, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και τους χορηγούς-φυτώρια, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα τους.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον διαγωνισμό, καθώς και τους όρους θα βρείτε στη σελίδα του Facebook: Δικαίωμα στην Πόλη – Εθελοντές.

«Έχεις τα πινέλα,
έχεις τα χρώματα,
ζωγράφισε τον παράδεισο
και μπες μέσα..»
Νίκος Καζαντζάκης