Αναταραχή έφεραν οι κατεδαφίσεις σε επιχειρήσεις στα Λιοντάρια

 Η απόφαση για κατεδάφιση κατασκευών αφορά συνολικά 19 καταστήματα

Σε αναμμένα κάρβουνα «κάθονται» καταστηματάρχες στο κέντρου του Ηρακλείου καθώς βλέπουν να πλησιάζει απειλητικά η ημερομηνία που έχει οριστεί για την κατεδάφιση εξωτερικών κατασκευών στις επιχειρήσεις τους, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

Η απόφαση όχι μόνο τους πλήττει, όπως υποστηρίζουν, αφού γίνεται σε μια περίοδο που όπως λένε υπάρχει ακόμη τουριστική κίνηση και έχουν ανάγκη όσο ποτέ από τα έσοδα από τις επιχειρήσεις, αλλά και η διαδικασία θα γίνει σε κεντρικό σημείο της πόλης μπροστά στα έκπληκτα μάτια περαστικών και θαμώνων.

Προσπάθεια να «φρενάρουν» την απόφαση

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου Μαρία Αντωνακάκη που μίλησε στο neakriti.gr : "Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αναστείλουμε την απόφαση αυτή. Η απόφαση για κατεδάφιση κατασκευών αφορά συνολικά 19 καταστήματα αλλά σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί για 5-6. Από τις 19 επιχειρήσεις έχουν κάνει προσφυγές κατά της απόφασης οι 4, ενώ απ’ότι έχω ενημερωθεί προχωρούν τη διαδικασία και κάποιες από τις υπόλοιπες. Η κατεδάφιση αφορά σε υπερκαλύψεις σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις σε έλλειψη άδειας".

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κατεδάφιση κατασκευών σε κρητικές επιχειρήσεις και οι καταστηματάρχες αισθάνονται ότι αυτή τη φορά πλησιάζει απειλητικά η ώρα που οι μπουλντόζες θα «πιάσουν» δουλειά.

Πάντως οι προσπάθειες εντείνονται ώστε να μπει «φρένο» στην απόφαση.

Πηγή: kritipress.gr