Αναταραχή από φίδια σε σχολείο στο Ρέθυμνο και σε πλυντήριο στη Μαγνησία

Μία δεντρογαλιά, εντοπίστηκε το πρωί σε δέντρο στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Σταυρωμενου στο Ρέθυμνο.

Οι μαθητές αρχικά φοβήθηκαν, όπως μετέδωσε το cretapost.gr, αλλά σύντομα και μετά την παρέμβαση των πυροσβεστών, που ειδοποιήθηκαν από την διευθύντρια του σχολείου, κατάλαβαν πως το φίδι ήταν ακίνδυνο.

Μάλιστα οι πυροσβέστες, όταν το έπιασαν, εξήγησαν στους μαθητές τι ήταν, τα παιδιά το είδαν από κοντά και ενθουσιάστηκαν. Στη συνέχεια το μικρό ερπετό επέστρεψε στην εξοχή όπου ανήκει.

Με τρόμο όμως μία γυναίκα στα Κανάλια Μαγνησίας, είδε ένα φίδι να βγαίνει κάτω από το πλυντήριο της. Αμέσως έβαλε τις φωνές καλώντας σε βοήθεια.

Ο σύζυγός της που έσπευσε στο πλυσταριό βρήκε τη γυναίκα του έντρομη. Αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ Βόλου που έσπευσε με κλιμάκιο δύο ανδρών στο δημοτικό διαμέρισμα Καναλίων.

Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, όπως διαπίστωσαν οι πυροσβέστες επρόκειτο για φίδι, λαφιάτη, το οποίο αφού απομάκρυναν από το σπίτι το απελευθέρωσαν στη φύση. Υπογραμμίζεται, πως ο Λαφιάτης ή Λαφίτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι της οικογένειας των Καινοφιίδων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα.

 

kritipress.gr