Αλφόνσο Ντέιβις: Δωρίζει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα το μπόνους του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο Αλφόνσο Ντέιβις, αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου και της Εθνικής Ομάδας του Καναδά, τόνισε πως θα δώσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τα χρήματα που θα λάβει ως μπόνους συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ τον προσεχή Νοέμβριο.

 
 Οι γονείς του Ντέιβις είναι από τη Λιβερία, με τον ίδιο να γεννιέται σε καμπ προσφύγων στην Γκάνα, όπου πέρασε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής τους μέχρι να καταστεί εφικτή η μετακόμιση της οικογένειάς του στον Καναδά. Κι όπως τόνισε χαρακτηριστικά, θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του, «επιστρέφοντας» κάτι σε ανθρώπους που περνούν αντίστοιχες κακουχίες στη ζωή τους.

«Ο Καναδάς υποδέχθηκε εμένα και την οικογένειά μου και μας έδωσε την ευκαιρία για μία καλύτερη ζωή. Μου έδωσε τη δυνατότητα να ζήσω τα όνειρά μου» έγραψε ο 21χρονος μπακ σε μήνυμα που «ανέβασε» στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

 
Και συμπλήρωσε:

 
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να αγωνίζομαι με την Εθνική Καναδά και θέλω να δώσω πίσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου. Γι’ αυτό αποφάσισα να δωρίσω σε φιλανθρωπικά ιδρύματα τα χρήματα που θα πάρω ως μπόνους για τη συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο».

madata.gr