Αγωνία και άγχος για το άνοιγμα των σχολείων

Εντείνεται η ανησυχία των υγειονομικών αρχών αλλά και των γονιών για την εξέλιξη της πανδημίας με το άνοιγμα των σχολείων. Ο καθηγητής Σαρηγιάννης προβλέπει μιλώντας στο δελτίο μας αύξηση της μετάδοσης κατά 20% τη στιγμή που το ποσοστό των εμβολιασμένων μαθητών παραμένει εξαιρετικά χαμηλό
Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης κάνει λόγο για αύξηση της μετάδοσης στην κοινότητα κατά 20% με το άνοιγμα των σχολείων λόγω της επικράτησης της “ΔΕΛΤΑ”.

Μέχρι στιγμής, ο ρυθμός των εμβολιασμών στους μαθητές εξελίσσεται αργά…

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το ΒΗΜΑ της Κυριακής με τη χρήση μάσκας, το τεστ και τον εμβολιασμό μειώνεται κατά 10% η διασπορά στα σχολεία, ενώ είναι 6 φορές μικρότερος ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό.

Η έντονη ανησυχία ενόψει του πρώτου κουδουνιού και της επιστροφής των παιδιών στις τάξεις αποτυπώνεται σε έρευνα της Palmos Analysis για την Αυγή της Κυριακής.

Στο ερώτημα εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα σχολεία είναι επαρκή:

Το 61% των ερωτηθέντων απαντά όχι και μάλλον όχι
Το 30% Ναι και μάλλον Ναι
Ενώ ποσοστό 9% δεν απάντησε
Το σχολείο ή το τμήμα θα κλείνει όταν εντοπιστούν ταυτόχρονα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παραπάνω από τους μισούς (50%+1) μαθητές και το μάθημα θα γίνεται με τηλεκπαίδευση.

 

madata.gr