Αυτός είναι ο πληθυσμός της Γης

Ο πληθυσμός της Γης εξακολουθεί να αυξάνεται, παρά το γεγονός ότι οι ρυθμοί αύξησής του μειώνονται.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, αυτή τη στιγμή αριθμεί τα 7,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Μάλιστα όπως αναφέρεται στην εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο πληθυσμός αναμένεται να φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2050.

Οι μετρήσεις παρουσιάστηκαν στην 52η σύνοδο της Επιτροπής του ΟΗΕ για τον πληθυσμό και την ανάπτυξη, η οποία πραγματοποιείται στην Νέα Υόρκη από 1ης έως 5 Απριλίου.

«Ο πληθυσμός της Γης, ο οποίος έφθασε το 2019 σύμφωνα με εκτιμήσεις τα 7,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους, εξακολουθεί να αυξάνεται, παρότι οι ρυθμοί αύξησής του μειώνονται. Αναμένεται ότι ο πληθυσμός θα συνεχίσει να αυξάνεται και θα φθάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 2050, ενώ στα τέλη του 21ου αιώνα θα φθάσει περίπου τα 11 δισεκατομμύρια» αναφέρεται στην εισήγηση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ οι βασικές τάσεις που διέπουν την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, , συνίστανται στο ότι γίνεται «πιο γηραιός και πιο κινητικός, ενώ συγκεντρώνεται περισσότερο παρά ποτέ σε πόλεις». Επίσης αναμένεται ο αυξημένος πληθυσμός της Γης να επιφέρει μείωση των φυσικών πόρων και να επιβαρύνει το οικοσύστημα του πλανήτη.

Ακόμη στην εισήγηση αναφέρεται πως το μέσο προσδόκιμο ζωής το 2019 έφθασε τα 72,3 χρόνια, ενώ το 2030 αναμένεται να αυξηθεί κατά δύο χρόνια φθάνοντας τα 74,3 χρόνια.

try { _402_Show(); } catch(e) {}

 

madata.gr