Αυτές είναι οι 3 γειτονιές του Ρεθύμνου που ξεχωρίζουν και καλύπτουν όλα τα γούστα!

 Ιωάννα Καψάλη – Daynight.gr

Όποια πόλη και αν επισκεφθεί κάποιος θα συναντήσει περιοχές που διαφέρουν μεταξύ τους λόγω των δικών τους ξεχωριστών χαρακτηριστικών. Το Ρέθυμνο με την πάροδο των χρόνων επεκτάθηκε αρκετά σε σχέση με τα όρια της παλιάς πόλης που υπήρχαν κάποτε.

Ο πληθυσμός αυξήθηκε σημαντικά και πλέον μπορεί να συναντήσει κάποιος νέες γειτονιές αρκετά διαφορετικές μεταξύ τους. Παρακάτω θα περιηγηθείτε μέσα από φωτογραφικό υλικό σε 3 διαφορετικές γειτονιές του Ρεθύμνου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς σε κάτοικους μόνιμους ή και προσωρινούς, της πόλης.

 

1. Μια οικογενειακή κατάσταση – Μασταμπάς

Η συγκεκριμένη περιοχή, του Μασταμπά, είναι μια ήρεμη τοποθεσία με αρκετό πράσινο και σχετικά νέα κτίσματα που επιλέγουν περισσότερο οι οικογένειες για τη διαμονή τους, καθώς και αρκετοί φοιτητές διότι θεωρείται κέντρο-απόκεντρο. Ένα μεγάλο μέρος της περιοχής βρίσκεται σε υπερυψωμένο σημείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι αποστάσεις είναι τεράστιες, αφού χρειάζεται πολύ λίγος χρόνος για να βρεθεί κάποιος στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

2. Μια μικρή φοιτητούπολη – Καλλιθέα

Η Καλλιθέα είναι μια περιοχή που ξεχωρίζει κυρίως σε όσους έρχονται από την Αθήνα, αφού πολλοί ισχυρίζονται ότι τους θυμίζει αρκετά γειτονιά της πρωτεύουσας. Ενδέχεται να έχει κάποια στοιχεία από συνοικιακή περιοχή, όπως καφέ, πλατεία και καταστήματα που εξυπηρετούν την περιοχή, ενώ δείχνει να είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη, κάτι που σίγουρα παίζει ρόλο στη συσχέτιση που προαναφέρθηκε. Το εκπληκτικό της συγκεκριμένης περιοχής που σίγουρα την κάνει ξεχωριστή, είναι η πολύ κοντινή απόσταση που έχει από τη θάλασσα. Θεωρείται από τις πιο ευνοημένες τοποθεσίες για να μείνει κάποιος.

3. Η γραφική γειτονιά – Παλιά Πόλη

Η όμορφη γραφική παλιά πόλη μπορεί να θεωρείται «ξεπερασμένη» επιλογή για διαμονή λόγο της παλαιότητάς της, όμως υπάρχουν ακόμη αρκετοί ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ξυπνούν μέσα στα υπέροχα αυτά σοκάκια της. Η οδός Χειμάρας είναι από τις πιο όμορφες γειτονιές της παλιάς πόλης, αφού ξεχωρίζει λόγω των παλαιών κτισμάτων που έχει, αλλά και του κάστρου της Φορτέτζας που βρίσκεται στο τέλος αυτού του στενού.

Αυτές είναι οι 3 περιοχές στο Ρέθυμνο που έχουν κάτι ιδιαίτερο και ξεχωρίζουν από αρκετό κόσμο.

Η κάθε μια ξεχωριστή για οικογένειες, φοιτητές, καλλιτέχνες, ανάλογα με τις επιλογές που κάνει η κάθε περίπτωση.

Το σίγουρο είναι ότι το Ρέθυμνο, αν και μικρή πόλη, καλύπτει αρκετά γούστα και αυτό είναι που την κάνει μοναδική! 

Πηγή: kritipress.gr