Αυτές οι συμπεριφορές δείχνουν ποια άτομα δεν αγαπήθηκαν ως παιδιά

 Όταν γεννιέται ένα μωρό, έχει ανάγκη από την προστασία και την ασφάλεια που μόνο η μητρική αγάπη μπορεί να προσφέρει. Δυστυχώς αυτή δεν υπάρχει πάντα και οι συνέπειες μπορεί να είναι τεράστιες.

Αυτό αντικατοπτρίζεται μετά από χρόνια στη συμπεριφορά ενός ατόμου και στον τρόπο με τον οποίο σχετίζεται με τους άλλους.

Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να μάθετε πώς θα αναγνωρίζετε τους ανθρώπους που στερήθηκαν την αγάπη στην παιδική ηλικία, συνεχίστε την ανάγνωση.

Σημάδια που δείχνουν ποια άτομα δεν αγαπήθηκαν ως παιδιά

Το πρώτο σημαντικό σημάδι που πρέπει να σημειωθεί είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης . Εάν κάποιος δεν έχει αγαπηθεί κατά την παιδική του ηλικία, θα τείνει να μην έχει καμία πίστη στους ανθρώπους γύρω του και στον εαυτό του.

Ένα ακόμη σημάδι είναι η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον χωρίς αγάπη, δεν αναπτύσσουν ποτέ μεγάλη αίσθηση αυτοεκτίμησης και αυτό συχνά οδηγεί σε μια αίσθηση αποτυχίας, μερικές φορές ακόμη και αδικαιολόγητη.

Όσοι έχουν ζήσει σε ένα αρνητικό και τοξικό περιβάλλον, χωρίς ηρεμία και γαλήνη, ως ενήλικες αναζητούν το ίδιο κοινωνικό και σχεσιακό μοντέλο. Αυτό, λοιπόν, τους οδηγεί να αναζητήσουν περίπλοκες και συχνά «άρρωστες» σχέσεις, που οδηγούν σε προβλήματα.

Μια άλλη σημαντική πτυχή είναι η ανασφάλεια. Οι άνθρωποι που είχαν δύσκολη παιδική ηλικία, δεν μπορούν να πιστέψουν στον εαυτό τους, και νιώθουν αβέβαιοι για το πώς να αντιμετωπίσουν τη ζωή, τις προσωπικές σχέσεις αλλά και τις σημαντικές επιλογές της ζωής τους.

Τέλος το άγχος και η κατάθλιψη είναι δυστυχώς δυο πολύ κοινά προβλήματα ψυχικής υγείας σε όλο τον κόσμο. Τα άτομα που δεν αγαπήθηκαν αρκετά όταν ήταν παιδιά, αναπτύσσουν συχνά αυτού του είδους τις διαταραχές, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στην ενήλικη ζωή τους.

Η αγάπη που δέχεται ένα παιδί από τότε που γεννιέται έχει αφάνταστη δύναμη πάνω στην ανάπτυξη αλτρουισμού και ενσυναίσθησης στο μέλλον.

jenny.gr