ΑΕΚ: Εχασε (1-0) στο πρώτο της φιλικό από την Μίετς Λέγκνιτσα

 Με ανάμικτα μηνύματα το πρώτο φιλικό της Ένωσης επί πολωνικού εδάφους, όπου γνώρισε την ήττα με 1-0 από την πολύ πιο έτοιμη Μίετζ Λέγκνιτσα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε κάποια πράγματα από αυτά που θέλει, κατά διαστήματα, όπως η γρήγορη κυκλοφορία, πίεση ψηλά στο 4-4-1-1 που δοκίμασε με δύο διαφορετικά σχήματα, όμως από την άλλη ήταν καλή μόνο στο δεύτερο μέρος και έδειξε πως σίγουρα της λείπουν οι κομβικοί ποδοσφαιριστές, στις θέσεις που η πρωταθλήτρια Ελλάδος ψάχνεται μεταγραφικά. 

Ο προπονητής της μάλιστα μετά το ματς μίλησε για τα μεταγραφικά.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της NOVA: 

«Έχουμε κάνει πολύ λίγες προπονήσεις τακτικής, δεν μπορώ σ’ αυτό το σημείο να έχω απαιτήσεις από τα παιδιά. Ξέρω ότι ατομικά έχουν ικανότητες, πρέπει να δουλέψουμε στο ομαδικό κομμάτι και στην ενέργεια που, λογικό είναι, αυτή την στιγμή μας λείπει. 

Δεν έχουμε στην παρούσα φάση τα φρέσκα πόδια να διασπάσουμε σύνθετες άμυνες. Ήταν καλό παιχνίδι, γιατί μας άφησε να δούμε τα λάθη μας. Έχουμε κάνει μόλις 1 προπόνηση επιθετικής τακτικής. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθούμε τις επόμενες μέρες. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφανές πως είχαμε καλύτερο ρυθμό. Μοίρασα τις ενδεκάδες γιατί ήθελα τα παιδιά να παίξουν από 45 λεπτά. Βγήκε έτσι το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, χάναμε κιόλας και τα παιδιά έδωσαν το κάτι παραπάνω». 

Ερωτηθείς για τα μεταγραφικά της Ένωσης και το ότι εξτρέμ και χαφ δεν έχουν έρθει, είπε: «Το καλύτερο θα ήταν να βρούμε αυτούς που θέλαμε να έχουμε βρει και να ήταν ήδη εδώ. Αν, όμως, δεν βρω τον παίκτη που θέλω, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε για να έχουμε απλά 1-2 παίκτες παραπάνω. 
Θέλω οι επιλογές που θα κάνουμε να είναι ποδοσφαιριστές που θα ταιριάζουν στην ομάδα και στο στυλ που προσπαθώ να περάσω στην ομάδα.Θα ήθελα να τους έχω εδώ στην προετοιμασία, αλλά ξέρουμε όλοι μας ότι είναι δύσκολη μεταγραφική περίοδος αυτή. Έχουν  γίνει συζητήσεις για έναν κεντρικό παίκτη και θέλω έναν ακραίο οπωσδήποτε. 

Όσο για τον σέντερ φορ, μιλάω προφανώς για τον Πόνσε. Όμως πρέπει να κοιτάω κι άλλες περιπτώσεις. Έχουμε τη διαβεβαίωση του της Ρόμα πως θα τελειώσει το θέμα του δανεισμού του, έχει καθυστερήσει αρκετά. Περιμένω να έρθει ο παίκτης και να ενσωματωθεί. Δεν έχουμε πολύ καιρό ακόμα, δουλεύουμε με τα παιδιά που είναι εδώ, είναι πολύ νωρίς για να έχουμε απαιτήσεις. Δείχνουν ότι προσπαθούν και είναι πολύ συγκεντρωμένοι όλοι τους.» 

 iefimerida.gr 

Πηγή: kritipress.gr