8 κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη σε 12 ημέρες

Μέσα σε δώδεκα ημέρες έχουν καταγραφεί 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα και στην Κρήτη με τα δύο εξ αυτών να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νησιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το cretapost, από τους 8 ασθενείς με κορωνοϊό οι πέντε είναι άνδρες ενώ οι τρεις γυναίκες ενώ υπάρχει ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα (από 20 έως 67 χρόνων).

Από τα 8 κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη οι τρεις έχουν έρθει από το εξωτερικό ενώ ένας ακόμα είχε πραγματοποιήσει ταξίδι στην Αθήνα.

Επίσης, δύο από τους οκτώ ασθενείς είναι ιχνηλατημένες επαφές από άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ δύο περιπτώσεις είναι απροσδιόριστης πηγής.

Τα 8 κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη

11 Μαρτίου: Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη. Πρόκειται για έναν 45χρονο Ηρακλειώτη ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Αθήνα. Εμφάνιση ήπια συμπτώματα και πήγε στο νοσοκομείο με τα αποτελέσματα να βγαίνουν θετικά. Τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό μαζί με την οικογένειά του για 14 ημέρες.

12 Μαρτίου: Το βράδυ της 12ης Μαρτίου ανακοινώνεται το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Κρήτη. Πρόκειται για έναν 33χρονο από το Ηράκλειο ο οποίος αποτελεί κρούσμα απροσδιόριστης πηγής.

13 Μαρτίου: Το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα αποτελεί ένας Γερμανός καθηγητής που είχε έρθει για μία σειρά σεμιναρίων σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εμφάνισε αρχικά ήπια συμπτώματα και ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό ωστόσο λίγες μέρες αργότερα εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ όπου και νοσηλεύεται.

19 Μαρτίου: Το πρώτο κρούσμα από ιχνηλάτηση επαφών αποτελεί μία 28χρονη από το Ηράκλειο. Εμφάνισε συμπτώματα του κορωνοϊού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και παρέμεινε αρκετές ημέρες. Ωστόσο, έλαβε εξιτήριο και πλέον είναι καλά στην υγεία της.

22 Μαρτίου: Δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μία ημέρα. Ένας 60χρονος που ήταν ιχνηλατημένο κρούσμα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από το Ηράκλειο. Το δεύτερο αφορά μία 53χρονη από τη Σητεία που μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του Αγίου Νικολάου και βγήκε λίγες ώρες αργότερα.

23 Μαρτίου: Θετική στον κορωνοϊό είναι μια 67χρονη γυναίκα από την Αργεντινή που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο «Costa Victoria» που αγκυροβόλησε ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο όπου και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ.

24 Μαρτίου: 20χρονος που επέστρεφε από την Μεγάλη Βρετανία στο Ηράκλειο βγήκε θετικός στον κορωνοϊό. Ο ίδιος μετά την έξαρση των συμπτωμάτων που παρουσίασε εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Πηγή: kritipress.gr