7 δωρεάν υπηρεσίες που δικαιούσαι στα ξενοδοχεία και δεν το ήξερες [εικόνες]

 Μπορεί να έχεις επισκεφτεί δεκάδες ξενοδοχεία στην ζωή σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως γνωρίζεις τα πάντα για την πολιτική και τους κανονισμού τους, όπως κατ΄ επέκταση και για τα δικαιώματα που έχει όσο μένεις εκεί.

Κι επειδή βρισκόμαστε περίπου στα μέσα του καλοκαιριού και πολλοί είναι αυτοί που θα καταλύσουν σε κάποιο πολυτελές ξενοδοχείο, το περιοδικό FEMAIL δημοσίευσε μερικές δωρεάν υπηρεσίες που ισχύουν στα ξενοδοχεία, αλλά εσύ πιθανός δεν γνώριζες.

Ιδού  μερικές δωρεάν υπηρεσίες που ισχύουν στα ξενοδοχεία, αλλά εσύ πιθανός δεν γνώριζες.Ιδού μερικές δωρεάν υπηρεσίες που ισχύουν στα ξενοδοχεία, αλλά εσύ πιθανός δεν γνώριζες.

Δωρεάν εισιτήρια για συναυλίες και πολυτελή εστιατόρια

Ο ρεσεψιονίστ μπορεί να σας προμηθεύσει με δωρεάν εισιτήρια σε συναυλίες, εφόσον το ζητήσειςΟ ρεσεψιονίστ μπορεί να σας προμηθεύσει με δωρεάν εισιτήρια σε συναυλίες, εφόσον το ζητήσεις

Κι όμως μπορεί οι περισσότεροι να ρωτούν τον ρεσεψιονίστ μόνο για βασικές πληροφορίες, όπως για το που είναι ο προορισμός που ψάχνουν, αλλά σύμφωνα με την εφαρμογή «all in one travel», ο ίδιος μπορεί να έχει πολλούς κρυμμένους άσσους στο μανίκι του.

Συγκεκριμένα, στα μεγάλα κυρίως ξενοδοχεία, ο ρεσεψιονίστ μπορεί να σε προμηθεύσει με δωρεάν εισιτήρια σε συναυλίες, εφόσον το ζητήσεις, ενώ το ίδιο μπορεί να ισχύει ακόμη και για πολυτελή εστιατόρια και κομμωτήρια. Επίσης σε περίπτωση που ψάχνετε babysitter και δεν βρίσκεται, ο ρεσεψιονίστ ενδεχομένως σας δώσει και εκεί την λύση.

Μπορείς να δανειστείς περισσότερα απ΄όσα νομίζεις

Σε περίπτωση που έχεις ξεχάσει να πάρεις κάτι μαζί σου μην τρέξεις να αγοράσεις καινούργιο για να το χρησιμοποιήσεις μόνο λίγες φορές, αλλά ρώτα αν υπάρχει στο ξενοδοχείο.

Κι αυτό γιατί πολλά ξενοδοχεία έχουν έναν μικρό θησαυρό από πράγματα που πιθανόν να χρειαστεί ο πελάτης.

Τα ξενοδοχεία έχουν έναν μικρό θησαυρό από πράγματα που πιθανόν να χρειαστεί ο πελάτης.Τα ξενοδοχεία έχουν έναν μικρό θησαυρό από πράγματα που πιθανόν να χρειαστεί ο πελάτης.

Ομπρέλες, πιστολάκια μαλλιών, ισιωτική για τα μαλλιά, τσιμπιδάκια, ξυραφάκια, χαλί για γιόγκα, μανικετόκουμπα, φορτιστής για το τηλέφωνο είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που υπάρχει πιθανότητα να βρεις σε ένα ξενοδοχείο από εκεί που δεν το περίμενες καθόλου.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την πισίνα ακόμη και μετά το check out

Σε περίπτωση που πρέπει το check out σου να γίνει στις 10 το πρωί, αλλά φεύγεις από τον τόπο τον διακοπών σου το βράδυ, τότε τα περισσότερα ξενοδοχεία δέχονται να σε αφήσουν να χρησιμοποιήσεις τον χώρο της πισίνα και του σπα.

Έτσι περιμένοντας την πτήση ή το καράβι σου μπορείς να χαλαρώσεις λίγο στην πισίνα του ξενοδοχείου, αρκεί πρώτα να ενημερώσεις γι΄αυτό την ρεσεψιόν.

Ενημέρωσε το προσωπικό πως έχεις έρθει για μία ειδική περίσταση

Μόνο κερδισμένος θα βγεις αν ενημερώσεις το προσωπικό για τον λόγο που έχεις έρθει, αν αυτός βέβαια είναι πρωτότυπος… όπως για να κάνεις πρόταση γάμου, για ταξίδι του μέλιτος, γιατί έχεις γενέθλια ή κάνεις μπάτσελορ.

Κι αυτό γιατί μερικά ξενοδοχεία συνήθως φροντίζουν περισσότερο όσους πελάτες τους έχουν επιλέξει για μία ειδική περίσταση, με αποτέλεσμα να κάνουν τα πάντα για να τους μείνει αξέχαστη.

Μην εκπλαγείς αν δεις σαμπάνιες, λουλούδια και σοκολάτες στο δωμάτιό σου Μην εκπλαγείς αν δεις σαμπάνιες, λουλούδια και σοκολάτες στο δωμάτιό σου

Ετσι μην εκπλαγείς αν δεις σαμπάνιες, λουλούδια και σοκολάτες στο δωμάτιό σου εκ μέρους του ξενοδοχείου.

Πάντως το περιοδικό συμβουλεύει να μην κάνεις θέμα αν έχεις γενέθλια, καθώς σε αυτή την περίπτωση ζητούν ταυτότητα και μπορεί να είναι λίγο αμήχανο, ειδικά αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ζήτα γωνιακά δωμάτια

Κι όμως αυτά τα δωμάτια στις περισσότερες περιπτώσεις είναι και τα πιο ωραία.

Αυτό γιατί σύμφωνα με το skyscanner αυτά τα δωμάτια είναι πάντα μεγαλύτερα και με πιο μεγάλο μπάνιο.

Αυτά τα δωμάτια είναι πάντα μεγαλύτερα και με πιο μεγάλο μπάνιο.Αυτά τα δωμάτια είναι πάντα μεγαλύτερα και με πιο μεγάλο μπάνιο.

Επίσης σε περίπτωση που το δωμάτιό σου δεν είναι όπως το φαντάζοσουν, μπορείς να επιλέξεις κάποιο άλλο, χωρίς να χρεωθείς επιπλέον.

Υπέγραψε κάρτα μέλους

Πρόκειται ουσιαστικά για την κάρτα «αφοσίωσης», η οποία ισχύει κυρίως για ξενοδοχεία του εξωτερικού.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που είσαι μέλος μπορείς να απολαύσεις δωρεάν ποτά, WiFi και μερικές φορές και δωρεάν πρωινό.

Ετσι μπορείς να απολαύσεις δωρεάν ποτά, WiFi και μερικές φορές και δωρεάν πρωινό.Ετσι μπορείς να απολαύσεις δωρεάν ποτά, WiFi και μερικές φορές και δωρεάν πρωινό.

Πάρε τα σαμπουάν χωρίς ενοχές

Μπορεί οι περισσότεροι να πιστεύουν πως δεν είναι σωστό, αλλά αυτό που πολλοί δεν ξέρουν είναι πως το προσωπικό περιμένει από τους πελάτες να πάρουν μαζί τους τα δείγματα του σαμπουάν και όχι να τα αφήσουν εκεί.

«Μπορείτε να πάρετε τις παντόφλες και τα προϊόντα που υπάρχουν στο μπάνιο χωρίς να έχετε καμία ενοχή», αναφέρει το περιοδικό συμπληρώνοντας χιουμοριστικά πως δεν ισχύει το ίδιο για τις πετσέτες, τα μπουρνούζια και την τηλεόραση.

Φωτογραφίες: Shutterstock

iefimerida.gr 

Πηγή: kritipress.gr