Τσικνοπέμπτη-Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά

Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:

 Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
 Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
 Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
 Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
 Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
 Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
 Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.