Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγινε δεκτός από τον βασιλιά Κάρολο στην κατοικία του στην ανατολική Αγγλία

Η συνάντηση στο Σάντριγχαμ γίνεται δύο ημέρες μετά από την έντονη διαμάχη μεταξύ του Ουκρανού ηγέτη και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο βασιλιάς Κάρολος προσκάλεσε τον Τραμπ να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία. Ο Κιρ Στάρμερ παρέδωσε στον Τραμπ την επιστολή πρόσκλησης του Καρόλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Βρετανού πρωθυπουργού την περασμένη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ αμέσως αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Αν η επίσκεψη πραγματοποιηθεί, ο Αμερικανός πρόεδρος θα γίνει ο πρώτος εκλεγμένος πολιτικός ηγέτης στη σύγχρονη ιστορία που θα γίνει δεκτός για δεύτερη φορά από μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την επίσημη επίσκεψή του το 2019, στην πρώτη του θητεία.